Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Czas naruszenia wejścia - Satel Integra

Luki_123456 05 Apr 2014 13:31 1542 1
Optex
    Luki_123456
    Level 1  
    Witam,
    Posiadam centralę Satel Integra 128 WRL, która alarmuje w przypadku awarii w pracy urządzeń sterujących mikroklimatem.
    W urządzeniu jest wbudowany styk NC, który mam podłączony do wejścia w centrali. Styk działa na przekroczenie zadanych parametrów (np. wzrost temp) oraz na zanik zasilania.
    W przypadku zaniku zasilania z sieci startuje agregat (czas startu ok 30 s). W chwili obecnej zanik prądu = alarm i zbędne powiadomienie.
    Czy jest możliwość tak skonfigurowania wejścia w centrali aby czas naruszenia wejścia musiałby być np. 40 s aby wyzwolić alarm?
    W tej chwili przy częstym włączaniu i wyłączaniu zasilania przez zakład energetyczny ciężko jest odbierać powiadomienia z 12 urządzeń. Jedno przy zaniku drugie przy powrocie zasilania. Czas przełączenia z agregatu na sieć to kilkanaście sekund.
    Wiem, że mogę to rozwiązać stosując przekaźniki czasowe, ale może jest łatwiejszy sposób.
  • Optex
    gigi-44
    Level 27  
    Oprogramuj czas reakcji na dłuższy i po sprawie.
    Przykładowo masz teraz reakcję na brak zasilania natychmiastową czyli 0s zrób z 0s tyle ile potrzebujesz.