Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Router Edimax i internet Cyfrowego Polsatu - brak możliwości wysyłania plików

06 Kwi 2014 11:51 2232 16
  • Poziom 15  
    Witam! Mam problem z wysyłaniem plików na serwer, mail, zdjęć na WordPressa, na Allegro, gdziekolwiek nawet małych oprócz wysyłania na Dropbox-a tu idzie dobrze. Internet z cyfrowego polsatu podpięty pod Router Edimax. Komputer stacjonarny z WIN7 i modułem USB wifi TL-WN722N. Dodam tylko że mam laptopa z win XP i tam wysyłanie idzie idealnie bez kłopotów łącząc się z tym samym internetem. Tak więc wykluczam problem Cyfrowy polsat - Router. Download na poziomie 5 MB. Mam internet w telefonie z T-mobile i jak udostępnię go na stacjonarny to też wszystko jest dobrze. Przeglądarka Chrome (na innych to samo) Co może być?? Szlak mnie trafi. Proszę o pomoc Pozdrawiam!
  • Poziom 43  
    To może oznaczać problemy na linii karta wifi PC - router.
    Inssider i pokaż eter + ping do routera: ping {IP bramki} -t -l 1000
  • Poziom 15  
    Odległość od routera 5m
    Więc tak RSSI -47 chyba o to chodzi ? a ping przeważnie 1ms ale trafi się 51ms 76ms i nawet 176ms

    Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.

    C:\Users\>ping 192.168.2.1 -t -l 1000

    Badanie 192.168.2.1 z 1000 bajtami danych:
    Odpowiedź z 192.168.2.1: bajtów=1000 czas=1ms TTL=64
    Odpowiedź z 192.168.2.1: bajtów=1000 czas=1ms TTL=64
    Odpowiedź z 192.168.2.1: bajtów=1000 czas=1ms TTL=64
    Odpowiedź z 192.168.2.1: bajtów=1000 czas=1ms TTL=64
    Odpowiedź z 192.168.2.1: bajtów=1000 czas=1ms TTL=64
    Odpowiedź z 192.168.2.1: bajtów=1000 czas=1ms TTL=64
    Odpowiedź z 192.168.2.1: bajtów=1000 czas=1ms TTL=64
    Odpowiedź z 192.168.2.1: bajtów=1000 czas=1ms TTL=64
  • Poziom 8  
    Rozumiem, że strony internetowe wczytują się poprawnie...
    A taką prozaiczną czynność, jak wyłączenie zapory próbowałeś? Być może masz po blokowane porty.
  • Poziom 15  
    Tak strony wczytują się poprawnie. Zaporę wyłączałem.
  • Poziom 8  
    Podeślij odpowiedź ipconfig /all oraz route print

    Dodano po 1 [godziny] 28 [minuty]:

    Z nadesłanych zrzutów wynika, że wszystko jest OK - DNS i bramkę masz na routerze. Pracujesz na wifi. A czy przepinając się na kabel masz również problem z wysyłaniem?
    I ciekawi mnie jaki będzie wynik testu SpeedTest, czy wykona się upload.
    I jeszcze jedno. Generalnie już na samym początku powinno paść to pytanie: Jakimi programami wysyłasz pliki? Może warto zastanowić się czy problem jest sieciowy, czy lokalny - programowy.
  • Poziom 15  
    Ping 71 ms download 3.59 mb upload długo miele ale 0.44 Mb
    Kompa kablem nie łączyłem ale jak próbowałem to też był jakiś problem.
    Pliki jakie wysyłam to np. zdjęcia na allegro 100kb i nie chce dodać.
  • Poziom 15  
    Ma ktoś może jakiś pomysł ??
  • Poziom 8  
    W tygodniu ciężko mi znaleźć czas na "forumowanie".
    Czyli generalnie komputer wysyła i odbiera dane, a to oznacza, że z siecią wszystko jest OK.
    Nie napisałeś jakimi programami próbowałeś wysyłać. Umieszczanie zdjęć na serwisach takich jak Allegro, to tylko przeglądarka. Czy wspomniane w pierwszym poście usługi też sprawdzałeś przez przeglądarkę? I to na dodatek tą samą?
  • Poziom 10  
    Hej.
    Mam taki sam problem. Przez ftp wysyła idealnie, przez podłączony modem do lapka też a http już nie. Wymieniałem modemy 3szt., routery TP-LINK, kartę SIM, sprawdzałem na drugim laptopie i nic. Właśnie sprawdziłem modem Polsatu i jest to samo, nie próbowałem jeszcze z routerem Polsatu. Ma ktoś z tym doświadczenia?
    Pozdrawiam:)

    Dodano po 7 [minuty]:

    Jaki model Edimaxa masz?
  • Poziom 15  
    Modem na drugim laptopie działa ? a na stacjonarnym nie ?
  • Poziom 10  
    Modem sprawdzałem na swoim laptopie i działa bez zarzutu. Nie działa wysyłanie przez router. Jaki masz router?
  • Poziom 15  
    Spróbuj w Biosie wyłączyć obsługę usb 2.0 i daj znać czy wtedy będzie wysyłać.
  • Poziom 10  
    Przez USB wysyła, nie wysyła przez router. Wyłączenie w biosie może mieć znaczenie?
  • Poziom 9  
    Czy komuś udało rozwiązać się ten problem? Mam to samo. Dodam, że łącząc się bezpośrednio z modemu podłączonego do komputera, pliki wysyłają się normalnie. Problem powstaje przy korzystaniu z routera.
  • Poziom 10  
    Router odznaczone enable widzi jak zaznaczone i ogranicza wysyłanie.
    Prawidłowe ustawienia tutaj:

    Router Edimax i internet Cyfrowego Polsatu - brak możliwości wysyłania plików Router Edimax i internet Cyfrowego Polsatu - brak możliwości wysyłania plików Router Edimax i internet Cyfrowego Polsatu - brak możliwości wysyłania plików

    Pozdrawiam
    Kosma