Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

atmega 8 - Błąd w programie biblioteka HD44780

Świeży k-ce 06 Kwi 2014 14:07 798 3
  • #1 06 Kwi 2014 14:07
    Świeży k-ce
    Poziom 10  

    Witam.

    Mam problem z kodem. Wszystko się kompiluje ale zawartość funkcji void wyswietlwynik(float dana) nie uruchamia się. Jeśli zawartość tej funkcji jest w pętli while(1) wszystko jest ok

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0 3
  • Pomocny post
    #2 06 Kwi 2014 14:20
    mi14chal
    Poziom 28  

    Wróć do podstaw języka C. Jeśli chcesz wywołać funkcję to robisz tak:

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

    0
  • Pomocny post
    #3 06 Kwi 2014 14:24
    el2010tmp
    Poziom 25  

    Przenieś funkcje od inicjalizacji przed pętlę while(1)

    Świeży k-ce napisał:
    void inicjalizacjaADC();
    void inicjalizacjatimerow();

    Przy wywołaniu funkcji nie podajemy ich typów[bez void].

    0
  • #4 06 Kwi 2014 18:51
    Świeży k-ce
    Poziom 10  

    Wszystko już jest dobrze.
    Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

    0