Kuchenka mikrofalowa Daewoo KQG-8A6K przestała nagle działać.
Po podłączeniu do sieci na ekranie miga 0 i głośnik pika (tak jak na załączonym filmie).
Nie ma reakcji na wciskane przyciski jak i otwieranie drzwiczek, żarówka nie świeci, wiatrak się nie kręci - mikrofala nie działa.
Kuchenkę rozkręciłem i sprawdziłem wizualnie płytkę sterowania i płytkę na której są przyciski.
Nie ma zwarć ani przepalonych ścieżek. Sprawdziłem bezpiecznik przy zasilaniu jak i przy WN - oba dobre.
Czy możliwe, że to przekaźniki na płytce sterowania?
mogę dołączyć również zdjęcia tej PCB.
Film pokazuje co dzieje się z kuchenką po włączeniu do sieci
Film na youtube -niestety nie mogę jeszcze zamieszczać linków więc dam w takiej formie:
(należy dopisać z przodu wwwKROPKAyoutubeKROPKAcom/)
watch?v=oYyBMPCvSEA&feature=youtu.be
Proszę o pomoc
Po podłączeniu do sieci na ekranie miga 0 i głośnik pika (tak jak na załączonym filmie).
Nie ma reakcji na wciskane przyciski jak i otwieranie drzwiczek, żarówka nie świeci, wiatrak się nie kręci - mikrofala nie działa.
Kuchenkę rozkręciłem i sprawdziłem wizualnie płytkę sterowania i płytkę na której są przyciski.
Nie ma zwarć ani przepalonych ścieżek. Sprawdziłem bezpiecznik przy zasilaniu jak i przy WN - oba dobre.
Czy możliwe, że to przekaźniki na płytce sterowania?
mogę dołączyć również zdjęcia tej PCB.
Film pokazuje co dzieje się z kuchenką po włączeniu do sieci
Film na youtube -niestety nie mogę jeszcze zamieszczać linków więc dam w takiej formie:
(należy dopisać z przodu wwwKROPKAyoutubeKROPKAcom/)
watch?v=oYyBMPCvSEA&feature=youtu.be
Proszę o pomoc