Witam wszystkich mam nietypowy problem, otóż mieszkam w bloku i mam antenę zbiorczą. W domu posiadam 2 telewizory, jeden z wbudowanym dekoderem DVB-T gdzie odbiera wszystkie kanały jakie powinno. Wczoraj zakupiłem dekoder Manta DVBT010 do drugiego telewizora z LG który odbiera 8 kanałów z anteny zbiorczej bez dekodera. Problem polega na tym ze po podłączeniu Kabel -> Dekoder->Hdmi-> TV. TV odbiera obraz normalnie z dekodera ale dekoder nie znajduje żadnego kanału. Znajomy podpowiedział mi żeby kupić zasilacz do anteny(co mnie zdziwiło pierwszy raz takie cosik na oczy widziałem
) podłączyłem i też nic dekoder nie znalazł, co było ciekawe gdy podłączałem zasilacz dioda się świeciła ale jak był podpięty kabel do TV z wbudowanym DVB-T dioda na zasilaczu gasła (na ulotce pisało ze jeśli tak się dzieje to jakieś zwarcie). Telewizory są połączone rozgałęźnikiem do anteny.Wiec pomyślałem sobie okej, podłączyłem dekoder bezpośrednio do zbiorczej i też nic. Moje pomysły się skończyły wiec proszę was o pomoc, aha i jeszcze jedno dekoder jest sprawny bo sprawdzałem wczoraj u znajomego. Także proszę o pomoc, czego to może być wina. Z góry dziękuję
Witamy i również mamy nietypowy problem z regulaminem, który wyraźnie nam podpowiada, że :
Regulamin pkt 3.1.15.
3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
Mamy i zalecenia regulaminowe w dziale : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2212466.html .
[SP5ANJ]

Witamy i również mamy nietypowy problem z regulaminem, który wyraźnie nam podpowiada, że :
Regulamin pkt 3.1.15.
3.1.15. Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.
Mamy i zalecenia regulaminowe w dziale : https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2212466.html .
[SP5ANJ]