Witam. Posiadam plazme Pioneer PDP-504PE która się nie włącza. Objaw taki sam jak w tym temacie: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1198726.html . Płyta zasilacza - PP1819-30 REV.AD. Czy ktoś rozwiązał już ten problem? Może ktoś posiada schemat zasilacza tej plazmy? Pozd.
Nie posiadam pilota, nie mogę nic zmierzyć ...
To po co się bierzesz za naprawę?
Po co schemat zasilacza na początek, skoro podstawy bez niego są do sprawdzenia?!
Zresztą i tak nie ma.
Blokowy musi ci wystarczyć ... albo odstąp od naprawy.
Kolego mirex podałem link do tego samego problemu co jest u mnie, pomiary są tam podane i są takie same jak u mnie. To co mam jeszcze podać? A pilota nie mam bo plazme nabyłem okazjonalnie. Aha dodam tylko iż diody świecą cały czas i nie migają pokazując jakiś kod błędu.
I to tyle na ten temat.
Skoro nie odróżniasz objawów od faktów elektronicznych, to o czym rozmawiać? Dlaczego mam domniemywać, że wszystko jest tak samo? A może mam analizować tamten temat i dopytywać ciebie, jak to wygląda?
Komuś robisz łaskę, że opiszesz swoją pracę nad telewizorem??
Nie posiadam pilota, nie mogę nic zmierzyć ...
To po co się bierzesz za naprawę?
Po co schemat zasilacza na początek, skoro podstawy bez niego są do sprawdzenia?!
Zresztą i tak nie ma.
Blokowy musi ci wystarczyć ... albo odstąp od naprawy.
W tym typie jak wpadł w "pułapkę serwisową" to bez pilota dalej nie ruszy.
Tak bywa, gdy naprawy rozpoczyna się od oglądania wnętrza, zamiast analizy dokumentacji serwisowej. Tyle tylko, że pewnie jest kolejnym naiwnym, który dał się złapać "na okazję", bo nic nie pisze, że ma ten TV i działał dobrze, aż tu nagle ....
Nie! Kupiłem go za grosze. Zainwestuje w pilot i zobaczymy co będzie dalej. A z tym naiwnym to bym kolego mirex troszkę uważał a nie wypowiadał się o kimś kogo się nie zna. To tyle. A koledze LXT dziękuję za pomoc, bo na razie tylko jego posty cos wnoszą do tematu.
No właśnie, że blokuje. Ustawia się w stand-by i czeka ....na odpowiednią sekwencję z pilota. Wszystkie inne ma w głębokim poważaniu Święcą się obydwie LED-y naraz.
Tak lecz nie znam dokładnie kolejności jakie klawisze wklepać, są różne metody. W jednej pisze że trzeba pierw wcisnąć klawisz display w innym klawisz info itd. Problemem jest jak się dowiedzieć który to klawisz display na pilocie bo są one inaczej oznaczone. I czy to zadziała i czy ta funkcja jest.