Opisze jak najkrócej. Mam w domu zrobiona instalację antenową (antena kierunkowa ustawiona na Kraków - 80 km do Krakowa, wzmacniacz zamontowany w domu od którego idą kable do trzech pokoi. Kupiłem rok temu telewizor Samsung UE40D7000 , mam też inny starszy LCD też firmy Samsung i oba chodzą idealnie. Siła sygnału 90% , zero błędów. Miesiąc temu kupiłem telewizor do sypialni UE40F6320. Przez 2 tygodnie chodził bardzo ładnie aż zauważyłem dziwne zakłócenia na telewizorze. Dziś są już bardzo duże i nie można komfortowo oglądać telewizji. W diagnostyce telewizora siła sygnału jest 93-94%, jakość skacze co kilka sekund 48,82,56,100 itd i jest dość dużo błędów. Telewizor ten zachowuje się tak samo w każdym pokoju, zaś te pozostałe chodzą w każdym pokoju idealnie. Czy to wina nowego telewizora i trzeba go oddać do reklamacji ? czy rzeczywiście telewizor jest bardziej czuły od pozostałych i trzeba anteną poruszać ? Tylko dziwne że przez 2 tygodnie chodził bardzo ładnie. Co mi doradzacie zrobić ? pzdr