Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung UE40F6320 - pikselizacja na kanałach

simur 08 Apr 2014 11:07 1785 4
    simur
    Level 11  
    Opisze jak najkrócej. Mam w domu zrobiona instalację antenową (antena kierunkowa ustawiona na Kraków - 80 km do Krakowa, wzmacniacz zamontowany w domu od którego idą kable do trzech pokoi. Kupiłem rok temu telewizor Samsung UE40D7000 , mam też inny starszy LCD też firmy Samsung i oba chodzą idealnie. Siła sygnału 90% , zero błędów. Miesiąc temu kupiłem telewizor do sypialni UE40F6320. Przez 2 tygodnie chodził bardzo ładnie aż zauważyłem dziwne zakłócenia na telewizorze. Dziś są już bardzo duże i nie można komfortowo oglądać telewizji. W diagnostyce telewizora siła sygnału jest 93-94%, jakość skacze co kilka sekund 48,82,56,100 itd i jest dość dużo błędów. Telewizor ten zachowuje się tak samo w każdym pokoju, zaś te pozostałe chodzą w każdym pokoju idealnie. Czy to wina nowego telewizora i trzeba go oddać do reklamacji ? czy rzeczywiście telewizor jest bardziej czuły od pozostałych i trzeba anteną poruszać ? Tylko dziwne że przez 2 tygodnie chodził bardzo ładnie. Co mi doradzacie zrobić ? pzdr
    jacekko63
    Level 31  
    Jeżeli inne w tym samym miejscu chodzą dobrze reklamuj lub oddaj do naprawy.
    robertsonn80
    Level 10  
    Simur! Czy udało Ci się rozwiązać ten problem? Chyba u mnie zaczyna dziać się to samo:/
    simur
    Level 11  
    Niestety nie, wg. mnie jest coraz gorzej. Czasami się uda że przez 1-2 minute obraz jest ładny ale po chwili znowu setki błędów i okropna pikseloza. Napisałem do kilku serwisów i odpowiedzieli mi, że jednak to może być wina telewizora, tym bardziej że przez 2 tygodnie chodził idealnie. Zgłosiłem naprawę w serwisie Samsunga (rozmowa trwała ponad 20 minut). Jeszcze dziś skoczę z nim do szwagra i sprawdzę na jego antenie. Jak będzie to samo to tylko czekać na serwis.
    simur
    Level 11  
    po wymianie płyty głównej problemy ustały ...