Witajcie, zaskoczył mnie dziś jakiś dziwny problem. Wraz z kolegą z forum próbowaliśmy podpiąć pod komputer moją bunię, ale w INPIE nie wykrywało zapłonu, ani battery, więc na tym poprzestaliśmy. Odpalam samochód chcę jechać do domu, włączam kierunek ale nie słyszę "tykacza" patrzę na liczniki, nie działa prędkościomierz, obrotomierz, i kontrolki po lewej stronie i wyświetlacz OBC. Wskazówka temperatury silnika stanęła w pionie, tak samo jak paliwa. Działają jedynie kontrolki w dolnym prawym wyświetlaczu ( air bag, ręczny itp) wiecie może jaka może być tego przyczyna ?
Zrobiłem reset DME ale to nie przyniosło żadnego efektu. Próbowałem z pamięci zrobić test nr 2 czyli test zegarów kilka razy ale nic się nie zmieniło.
Dodam jeszcze, że jak ruszę manetkę kierunków wycieraczek to wszystko działa, kierunki świecą, tak samo jak światła, tylko liczniki zero reakcji.
Podmieniłem licznik na taki sam ale zachowuje się tak samo jak mój. Działają tylko kontrolki (czerwone) reszta nic nie działa. Podmieniłem moduł komfortu, nie pomogło.
Jeśli ktoś przypuszcza jaka może być przyczyna i jakieś rady to prosiłbym o pomoc. :cry2:
Zrobiłem reset DME ale to nie przyniosło żadnego efektu. Próbowałem z pamięci zrobić test nr 2 czyli test zegarów kilka razy ale nic się nie zmieniło.
Dodam jeszcze, że jak ruszę manetkę kierunków wycieraczek to wszystko działa, kierunki świecą, tak samo jak światła, tylko liczniki zero reakcji.
Podmieniłem licznik na taki sam ale zachowuje się tak samo jak mój. Działają tylko kontrolki (czerwone) reszta nic nie działa. Podmieniłem moduł komfortu, nie pomogło.
Jeśli ktoś przypuszcza jaka może być przyczyna i jakieś rady to prosiłbym o pomoc. :cry2: