Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

iPhone 5 - wyłącza się, restartuje

dxxx 08 Apr 2014 18:42 2700 5
    dxxx

Level 24  
    iPhone 5 - historia:

Dotarł do nas z pobitą szybką, telefon wyraźnie po upadku. Ekran zachowywał się dziwnie - obraz co jakiś czas drgał (czasem takie objawy były w nowych zamiennikach wyświetlaczy w iPhone 4). W telefonie coś grzechotało (jakiś plastik się przemieszczał). Soft 7.1.

Po rozebraniu znalazło się trochę wilgoci w telefonie - tu zwarcie, tam zwarcie. Rozebrany, wyczyszczony, wstawiony nowy ekran.

Po wstępnych testach poszedł do klienta.

Wrócił, że się wyłącza, tak bez powodu, w zasadzie restartuje się, nawet bez karty sim ale bateria pokazuje naładowanie na max. Przyjąłem go w sobotę i leży włączony i czeka w kolejce. Dziś patrze (wtorek godz. 18:00) telefon dalej naładowany max.

No nie chce mi się wierzyć, że taki telefon przez 3 dni nie stracił nawet 1%. Nawet bez karty sim, zwłaszcza, że kilka razy się alarm włączał. (Nawet jak pisałem post, to mi się włączył alarm).

Jakieś pomysły? Wiem, że "zalaniec" to trochę totolotek ale może mi ktoś coś ciekawego podpowie.
    patrykGSM
    Level 21  
    Wrzucałeś soft od nowa ???
    JackVonThor
    Level 9  
    Sprawdzałeś na innej baterii? Spróbuj też wgrać od nowa softa.
    dxxx

Level 24  
    Trochę wiem więcej. Telefon się ładuje ale nie komunikuje z komputerem. Problem przewodu to raczej nie jest, bo mam dwie sztuki. Jeden się komunikuje, drugi nie, znowu czeka mnie grzebanie.

Uwielbiam zalańce.
    patrykGSM
    Level 21  
    Nie tylko Ty je uwielbiasz hehe. Pewnie złącze systemowe z taśma będzie do wymiany.
    dxxx

Level 24  
    Telefon poszedł na części, absolutny brak pomysłów. Z żywiołami (wodą) nie wygrasz...