Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

zacinanie obrazu przy filmach online na pełnym ekranie

08 Apr 2014 19:47 8901 10
  • Level 2  
    Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z wszelkiego rodzaju filmami online(iitv, yt, zalukaj itp.). Problem polega na tym iż dźwięk leci normalnie a obraz ma coś jakby stop klatkę. Wrażenie jakbym oglądała pokaz slajdów. Działa w ten sam sposób na wszystkich przeglądarkach. Przy oglądaniu z dysku jest wszytko ok nawet przy jakości HD. Żaden z dotychczasowych postów i podanych tam pomysłów nie zadziałał. Dziś zrobiłam całkowity format komputera i zainstalowałam win 7.
    Komputer: Stacjonarny
    Procesor: AMT Athlon(tm) 64 Processor 3200+ 2.00 GHz
    RAM: 3 GB
    Karta graficzna: ASUS EAX 1300PRO/TD/256M/A

    Sterowniki karty graficznej aktualne
    Adobe Flash Player: najnowszy
    DirectX 9
    Opera: najnowsza

    System:
    oryginalny Windows 7 Ultimate 64-bitowy

    internet: 40mb łączone po wifi za pomocą adaptera wifi tp-link TL-WN722N

    **zapomniałam dodać najważniejszą rzecz. dzieje się tak tylko przy pełnym ekranie. na malym jest wszystko ok.
    [Szkolenie 22.06.2021, g.9.30] Zabezpieczenia Internetu Rzeczy (IoT) programowe i sprzętowe. Zarejestruj się za darmo
  • Level 16  
    Sprawdź obciążenie CPU przy pełnym ekranie.
  • Level 32  
    Jak się mają temperaturki podzespołów ? W razie potrzeby wyczyścić wnętrzności i sprawdzić efekt. Stawiam na wysoką temperaturę procesora.
  • Level 20  
    Witam, czytałem już dużo postów właśnie na ten temat i nigdzie nie ma rozwiązania, filmiki przeważnie na zalukaj, tvn player itd przycinają obraz i dźwięk tylko na pełnym ekranie, na youtube filmy działają ok nawet na dużym ekranie w jakości hd.

    Jak wyłączę przyspieszenie sprzętowe to wszystkie filmiki tak dziwnie działają, czyli wydaje mi się że w niektórych okienkach tnie filmy bo coś wyłącza tą opcje.

    Przeinstalowywałem kodeki (k-lite mega), flasha (najnowszy ze strony adobe +shockwave) sterowniki od karty graficznej, sprawdzałem przeróżne ustawienia i nic. Z wyłączonym antywirusem dzieje się to samo.

    Ostatnio instalowałem system na laptopie hp 250, komp słaby a wszystkie filmiki śmigały w hd bez zacięć, tam przy instalacji zamiast kodeków k-lite użyłem paczki cccp ale nie wiem czy to miało wpływ.

    Na drugim stacjonarnym kompie z nowo postawionym systemem ta sama bajka, w małym okienku jest ok a na pełnym ekranie laguje dźwięk i obraz. Obciążenia procesora czy pamięci nie pokazuje za dużego w MZ.

    Filmy w odtwarzaczu działają wszystkie i w najwyższej rozdzielczości, jestem pewny że to jakiś konflikt w sterownikach, lub kodekach ale za bardzo nie mogę go zlokalizować.

    Może to nvision od nvidii? zauwazyłem że teraz instalując kodeki do grafiki instalują się jakieś stery z dźwiękiem i jeszcze masą badziewia-nie wiem może przez to, kiedyś miałem 9800gtx+ i dało się normalnie sterownik zainstalować i wszystko działało.

    Podzespoły
    C2D e8500 3,16Ghz
    4Gb Ram DDR3
    Palit GTX 460 1GB sonic platinum
    a no i żeby nie było pytań o zasilacz......
    COBA 550W nie amiętam jaki model. (Dla niewtajemniczonych dobra zasiłka ale na necie dużo o tym nie ma) Pozdrawiam
    prędkość internetu 25mb

    Jeśli ktoś miał taki problem lub zna rozwiązanie proszę o pomoc bo net tez ładnie zasyfiony setki takich tematów a każdy piepszy o zasilaczu. Szukam konkretnej odpowiedzi
  • Level 41  
    Jaki to system? win7? W win7 nie instalowałem nigdy żadnych kodeków i wszystko działa, nie wiem po co to instalujesz i zaśmiecasz system.
  • Level 17  
    Miałem kiedyś podobny problem, który był spowodowany jakąś kolidującą paczką kodeków (niestety nie pamiętam) wyrzuciłem je i problem ustał.
    Tak jak pisał badboy84 jeżeli masz win7 to on bezproblemowo powinien odtwarzać większość.
  • Level 20  
    Win 8.1 na drugim 7 i też to występuje. Dzisiaj tam gdzie 7 będę od nowa instalował system- zobaczymy jak bd bez kodeków. Na tym co jest 8.1 format w sobotę bo będę zmieniał grafikę więc nie ma sensu robić tego wcześniej.
  • Level 14  
    Erni90 wrote:
    Witam, czytałem już dużo postów właśnie na ten temat i nigdzie nie ma rozwiązania, filmiki przeważnie na zalukaj, tvn player itd przycinają obraz i dźwięk tylko na pełnym ekranie, na youtube filmy działają ok nawet na dużym ekranie w jakości hd.

    Jak wyłączę przyspieszenie sprzętowe to wszystkie filmiki tak dziwnie działają, czyli wydaje mi się że w niektórych okienkach tnie filmy bo coś wyłącza tą opcje.

    Przeinstalowywałem kodeki (k-lite mega), flasha (najnowszy ze strony adobe +shockwave) sterowniki od karty graficznej, sprawdzałem przeróżne ustawienia i nic. Z wyłączonym antywirusem dzieje się to samo.

    Ostatnio instalowałem system na laptopie hp 250, komp słaby a wszystkie filmiki śmigały w hd bez zacięć, tam przy instalacji zamiast kodeków k-lite użyłem paczki cccp ale nie wiem czy to miało wpływ.

    Na drugim stacjonarnym kompie z nowo postawionym systemem ta sama bajka, w małym okienku jest ok a na pełnym ekranie laguje dźwięk i obraz. Obciążenia procesora czy pamięci nie pokazuje za dużego w MZ.

    Filmy w odtwarzaczu działają wszystkie i w najwyższej rozdzielczości, jestem pewny że to jakiś konflikt w sterownikach, lub kodekach ale za bardzo nie mogę go zlokalizować.

    Może to nvision od nvidii? zauwazyłem że teraz instalując kodeki do grafiki instalują się jakieś stery z dźwiękiem i jeszcze masą badziewia-nie wiem może przez to, kiedyś miałem 9800gtx+ i dało się normalnie sterownik zainstalować i wszystko działało.

    Podzespoły
    C2D e8500 3,16Ghz
    4Gb Ram DDR3
    Palit GTX 460 1GB sonic platinum
    a no i żeby nie było pytań o zasilacz......
    COBA 550W nie amiętam jaki model. (Dla niewtajemniczonych dobra zasiłka ale na necie dużo o tym nie ma) Pozdrawiam
    prędkość internetu 25mb

    Jeśli ktoś miał taki problem lub zna rozwiązanie proszę o pomoc bo net tez ładnie zasyfiony setki takich tematów a każdy piepszy o zasilaczu. Szukam konkretnej odpowiedzi



    mam dla kolegi Alternatywę sam jej używam, zainteresuje się kolega projektem XBMC obecnie (Kodi) to Centrum multimedialne tam wystarczy wgrać wtyczkę https://code.google.com/p/sd-xbmc/wiki/InstalacjaPluginu

    polish TV i wszystkie serwisy są dostępne w tym Zalukaj i TVN player + wbudowana przeglądarka osobna wtyczka Yotube odtwarzacz Video i Audio, oraz wiele innych przydatnych aplikacji, są wersje nawet na pendrive na linuxie. http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://kodi.tv/&prev=search
    więc nie instalujemy nic tylko program XBMC obecnie (Kodi) http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://kodi.tv/&prev=search
    tu polskie forum http://xbmc.org.pl/ (możliwe że przeglądarka obciąża kolegi sprzęt, niektóre wersje są niedopracowane)
  • Level 20  
    Sprawdziłem to na kilku komputerach, jeśli instalowałem K-lite mega codeks pack problem z zacinaniem filmów był obecny cały czas, deinstalacja kodeków nie przynosiła rezultatów. Zainstalowałem od nowa system, tym razem bez dodatkowych kodeków i wszystko działa!!! :) Zauważyłem tez że jesli ktos bardzo potrzebuje kodeków to cccp nie powodują problemu. Pozdrawiam
  • Level 9  
    A moze po prostu wina wolnego polaczenia internetowego?