Jak wcześniej wspomniałem w wersji z lm393 brakuje połączeń na płycie. Nie trzeba dokładać żadnych układów tylko wykonać połączenia których zapomniał chińczyk.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theregrzesiekw12 wrote:Jak wcześniej wspomniałem w wersji z lm393 brakuje połączeń na płycie. Nie trzeba dokładać żadnych układów tylko wykonać połączenia których zapomniał chińczyk.
grzesiekw12 wrote:W wersji płyty 6.0 działa napewno. Twoja wersja wygląda tak samo, ale może jest jeszcze "coś".
Czy napewno podłączyłeś tak jak na foto, weź to zweryfikuj. Sprawdź czy tranzystory i diody sprawne po prawej stronie płyty. Patrzyłeś multimetrem czy są połączenia na płycie zanim je wykonałeś kabelkami, no i dochodzi jeszcze pytanie czy coś ci się nie zwiera po modyfikacji, bo tam mało miejsca. Ja to robiłem cieniutkimi kabelkami w izolacji silikonowej pozyskanymi z czegośtam. Można też sprawdzić czy coś się dzieje na wyjściach we wtyku OBD. Wystarczy podpiąć zasilanie z zasilacza i wpiąć się sondami miernika w linię L, w momencie jak odpalisz diagnozę silnika 1,9tdi powinno ci wachlować napięciem w granicach 0....12V. Tak samo się dzieje na linii K. podobne zmiany powinieneś mieć na nogach 1,2 i 3 LM-a. Jak byś podpinał to zobacz gdzie są sygnały, i weź pod uwagę że we wtyku jest to na odwrót (lustrzane odbicie). Jak nie masz wprawy to lepiej to zostaw bo go spalisz i nie podiagnozujesz nic![]()
Ps. zawsze możesz te kabelki podłączyć do normalnego LM-a w dużej obudowie na próbę.
Moderated By tzok:By uniknąć zarzutów o reklamę na publicznym forum, w uzasadnionych przypadkach oferty pomocy poza forum proszę składać przez PW.