Witam, mam pompę zanurzeniową ecotec wygląda jak ta jest prawie identyczna http://www.omnigena.pl/index.php?action=categories&action_id=324 widzę że jest tu wielu expertów i liczę na waszą pomoc. Rozebrałem pompę z zamiarem wymiany łożysk, i pierwsze pytanie czy mogę wymienić w takiej łożyska? Próbowałem się dostać do wnętrza tej pompy i wylałem z niej olej, olej był bardzo rzadki jak parafina był w nim syf i śmierdział niemiłosiernie Zastąpiłem go hipolem bo ten olej używam do naprawy przekładni itd. i to pytanie czy może zostać ten hipol? To się nazywa chyba komora buforowa
. Wydaje mię że jak w sprzęgłach, skrzyniach, reduktorach się spisuje to będzie OK ? Wujek mówi że zalał do swojej do szamba hipol i śmiga już 3 lata ale z niego straszny cygan więc nie wiem czy go słuchać...
Przepraszam że nie podam dokładnego modelu, ale tabliczka znamionowa urwała się i pływa gdzieś na dnie, zapewne.
Dodano po 1 [godziny] 51 [minuty]:
Możecie mi jeszcze podpowiedzieć jak to rozebrać? Bo nie mam zielonego pojęcia wygląda na to że ten korpus u góry jest tylko włożony ale nie wiem, boję się brać na siłę...