Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Piecyk termet 0087 - Palnik główny odpala po puszczeniu wody w domu i gaśnie

Darek_Ghost 11 Apr 2014 19:06 1815 1
    Darek_Ghost
    Level 2  
    Mam Piecyk termet 0087 G 17-20 działał dobrze, gdy odkręciłem wkręt specjalny i wykręciłem zawór grzybkowy wyleciała rdzawa woda po wkręceniu ponownie i dokręceniu wody przy zaworze na liczniku palnik główny zapala się i gaśnie. Mam pytanie czy oprócz tego grzybka jest tam coś jeszcze. Wygląda to tak jak by woda w coś uderzała odpala palnik i gaśnie a jak już zaczyna płynąć to nic się nie dzieje. Piszę bo nie znalazłem odpowiedzi w żadnym z tematów opisujących problemy PG 17-20. Może ta rdza to część grzybka która uległa korozji, wygląda on jak by był wykonany z mosiądzu czy ten metal ulega korozji ? z tego co wiem to nie.
    Może mi ktoś wyjaśni na czym polega zasada działania tego podzespołu

Przed tym była też taka sytuacja że palnik główny odpalił ale wysokość płomieni nie przekraczała 1 cm wyglądało to tak jak by się tlił.

Czekam na odp.
    Darek
    Darek_Ghost
    Level 2  
    Piecyk odpalił po odkręceniu wody i odpowietrzeniu, przyczyną wyłączania się mimo dobrego ciągu kominowego było pęknięcie na styku czujnika ogranicznika temperatury.

Postanowiłem kupić nowy Termet 19-20 elektronik z montażem przez instalatora serwisanta koszt 1350 zł