Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Berlingo - Immobilizer Nie Odpala

Brodzik19 12 Apr 2014 12:44 3894 15
  • #1
    Brodzik19
    Level 10  
    Witam...
    Nabyłem Ostatnio Brelingo 2000r 1.9D I wyszło że nie działają Wentylatory, więc metodą prób błędów szukalem przyczyny przy czym nie obyło sie bez spalenia bezpiecznika, ktory moim zdaniem jest odpowiedzialny za wentylatory jak i pompe bo po włożeniu bezpiecznika słychać było zaworek w pompie, lecz nie to jest przyczyna powstania tego tematu, wszytsko było ok do momentu kiedy wył. zapłon żeby wszystko już złożyć w całość, po złożeniu chcialem odpalić samochód i wyjechać i pojawiła sie Kontrolka kluczyka (czyli chyba immo) i zaczął pipczeć... Moje pytanie w czym Problem?? rozkodował sie immo??
    Dodam ze po przekręceniu Kluczyka nie reagują przekaźniki czyli nie słychać pompy. Klema była zdjęta na noc i nic nie pomogło...
  • #2
    User removed account
    User removed account  
  • #3
    Brodzik19
    Level 10  
    Z bezpiecznikami wszystko ok sprawdzałem każdy z osobna. Tylko że w skrzynce pod maska jakaś inteligentna głowa zamontowała Bezpiecznik na którym skręcił drucik bo mu chyba paliło ten bezpiecznik. Auto nadal nie odpala i Odzywa sie kontrolka immo na desce.
  • #4
    jokerro
    Level 34  
    Synchro pewnie wylecialo jak miga ci kontrolka
  • #5
    Brodzik19
    Level 10  
    Miga Kluczyk I Wydaje dźwięk (pipczy). I oczywiście nie moge odpalić samochodu.
  • #6
    jokerro
    Level 34  
    Pali na sekunde czy wcale sie nie odzywa?
  • #7
    grala1
    VAG group specialist
    To nie VW żeby się odezwał na chwile przy trzymającym immo.
    Italiano może mieć rację - czasem ludzie potrafią włożyć "bezpieczniki" w inne miejsce i wtedy taki finał.
  • #8
    User removed account
    User removed account  
  • #9
    Brodzik19
    Level 10  
    Triploplatorze tzn?? Nie bardzo łapie o co chodzi ??
  • #10
    janusz2008
    Level 33  
    No to jak Ty chcesz naprawić to auto, jeśli nie znasz określeń elektronicznych?
  • #11
    Aleksander_01
    Level 41  
    Dam Ci dobrą radę - weź uzupełnij wszystkie bezpieczniki.
  • #12
    Brodzik19
    Level 10  
    Dzięki Wszystkim za Podpowiedzi Problem rozwiązany...
  • #13
    Przemo9826
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Oświecisz wszystkich co naprawiłeś? Czy tylko czerpiesz z forum nie dając innym nic od siebie?
  • #14
    Brodzik19
    Level 10  
    Spustoszenia Najprawdopodobniej Narobiła Płytka Tylnej LE Lampy... Podczas sprawdzania Przejść Wszedzie było zwarcie do masy, a w wiązce do lampy nadtopiona izolacja na kablach...
  • #16
    Brodzik19
    Level 10  
    Chyba Zrobiła zwarcie na którymś obwodzie i wysypał sie immo.. w s krzynce gdzie nie dotknąłem zamiast + był -