Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Olympus c-460 ZOOM i karta Olympus xD by toshiba, skrót DCIM.

macromatic86 13 Kwi 2014 20:06 1476 2
  • #1 13 Kwi 2014 20:06
    macromatic86
    Poziom 16  

    Witam. Aparat i karta jak w temacie, takie karty posiadam 3, 16,128 i 512mb i na każdej po kolei pojawił się ten sam problem ( więc sądzę że to wina aparatu ) a mianowicie po zrobieniu zdjęcia lub kilku mogę przejrzeć fotki na aparacie a po włożeniu kart do czytnika w laptopie czy po podłączeniu aparatu przez usb na karcie jest tylko skrót DCIM i nie można go otworzyć, czasami uda się skopiować zdjęcia na dysk i przy ponownym otwarciu karty samoczynnie pojawia się tylko skrót. Po formacie kart i włożeniu do aparatu historia się powtarza, bez formatowania aparat wyświetla błąd "write protect" ale karty nie mają przełącznika zabezpieczenia przed zapisem. Po sformatowaniu kart w aparacie znów mogę robić zdjęcia ale po włożeniu do czytnika ten sam problem. Karty formatowałem szybko jak i pełne formaty, były skanowane, poprawianie błędy przez OS i wszystko niby jest ok aż do momentu zrobienia zdjęcia. Próbowałem tworzyć folder DCIM na sformatowanej karcie w laptopie ale jedyna zmiana jaka się pojawiła to taka że folder który utworzyłem był nadal na karcie ale pusty po zrobieniu zdjęć a utworzył się skrót DCIM utworzony przez aparat którego znów nie można otworzyć.

    0 2
  • #2 15 Kwi 2014 08:52
    macromatic86
    Poziom 16  

    Wczoraj, to samo stało się z pamięcią telefonu po podłączeniu przez usb tyle że skróty są widoczne tylko na laptopie a z pozycji telefonu wszystko działa w przeciwieństwie do aparatu. Więc może to jednak coś w kompie, OS, błąd usb, nieprawidłowe napięcie, coś z bezpiecznym usuwaniem sprzętu? Ma ktoś jakiś pomysł lub spotkał się z takim problemem?

    0
  • #3 29 Kwi 2014 22:48
    macromatic86
    Poziom 16  

    Temat rozwiązany. Nie zostawię dla potomności odpowiedzi niestety bo problem ustał po reinstalacji systemu którą miałem w planie więc nie wiem nadal co było dokładną przyczyną, na pewno jakiś błąd OS na laptopie a nie karty czy aparatu. Pozdrawiam i zamykam temat.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo