Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaką golarkę elektryczną kupić?

Przemek1259 13 Apr 2014 21:12 6633 13
    Przemek1259
    Level 14  
    Witam, jestem na kupnie golarki elektrycznej, i mam do Was pytanie, czy używa albo używał ktoś z Was golarki marki ELDOM lub Remington?

Na oku mam:

Eldom G47/G47
    Remington R3150 lub coś podobnego

Lub jakiś Philips.

Nie chce wydawać dużo, z racji tego, że będzie to moja pierwsza golarka, i nie wiem jak się to sprawuje... A może ktoś doradzi? Jak się tym goli, czy goli dokładnie itd?

I jakie maszynki polecacie a jakie odradzacie? Z góry dzięki!
    Przemek1259
    Level 14  
    Pomoże ktoś?
    1997
    Level 10  
    Mogę powiedzieć że miałem eldoma g45 i była bardzo dobra
    allee0
    Level 11  
    Używam philipsa i nie zmieniałbym na inną, nawet z mocniejszym zarostem radzi sobie w porządku. Ogólnie robią dobrej jakości golarki, mam kumpli, którzy też się golą philipsami i są zadowoleni.
    szakalq
    Level 12  
    Też jestem na etapie poszukiwań, ale ja celuje w wyższe/droższe modele philips rq seria 11 lub seria 12.

Dużo zależy od tego jaki masz zarost twady/miękki, jak często się golisz, podrażniania skóry.

Ogólnie golarki takie jak braun (foliowe) to gorsza dokładność, ale mniejsze podrażnienia skóry. Golarki takie jak Philips (szczelinowe/głowicowe) dokładniejsze kosztem podrażnień.

Sam używałem dość długo Brauna (moja pierwsza) i był ok, zero podrażnień skóry, dokładność dobra, ostrza wymieniałem co 2-3 lata, teraz są modele z funkcją CoolTec (chłodziw czasie golenia), bardzo tą funkcję ludzie zachwalają.

Sam sobie szukam teraz philipsa (chcę spróbować porównać do Brauna) i zastanawiam się między tymi modelami z serii wymienionych wyżej - im więcej czytam tym większy mętlik w głowie ;)

Najpierw zastanów się nad wyborem folie czy głowice i szukaj, tu zasady jednoznacznej nie ma, jednemu pasuje taka innemu inna, musisz spróbować.
    astw
    Level 18  
    Czy ktoś orientuje się jaki jest los golarek zwracanych w ramach akcji typu, sprawdź przez 30 dni, jeśli ci się nie podoba zwróć?
    allee0
    Level 11  
    @szkalq, ja po swoim philipsie (mam Aquatoucha) właśnie nie mam żadnych podrażnień i zaczerwienień, wszystko ze skórą jest git.
    Przemek1259
    Level 14  
    1997 wrote:
    Mogę powiedzieć że miałem eldoma g45 i była bardzo dobra

Ile wytrzymała Ci ta golarka?
    1997
    Level 10  
    Mam ją do tej pory tylko musiałem wymienić ostrza
    Przemek1259
    Level 14  
    mam remingtona i jest ok ;)
    Drogon
    Level 11  
    Kiedyś miałem jakiś tańszy model Philipsa do golenia na sucho, dobrze działał, ale teraz mam z tej serii AT o czym pisze @allee0 i nie mam żadnych uwag, raz dwa elegancko śmiga na mokro i na sucho.
    jaddi
    Level 11  
    Jeżeli kolega jest w stanie wydać te 300 do 400 złotych to najlepsze opcje są
    Braun CoolTec fajna dosyć nowa golarka z najnowszym systemem chłodzenia lub coś z Braun Series 3 trochę starsza ale chwalona przez użytkowników oraz Philips AT890 także dosyć świeży produkt wymieniony zresztą wyżej i takze dosyć chwalony.
    angie89
    Level 10  
    jak kupowałam kiedyś na prezent golarkę dla chłopaka i byłam zielona w temacie to mi tłumaczono, że są właśnie foliowe i głowicowe. i sprzedawca mówił, że faceci w większości wybierają z głowicami, bo golą precyzyjniej. no i właśnie wzięłam mu to http://www.ceneo.pl/13435784 i korzysta codziennie z prezentu :)