Witam, stałem się szczęśliwym posiadaczem RM Unitra 820s Condor, Sprzęt latami leżał na strychu. Z tego co zdarzyłem zaobserwować to:
- potencjometry trzeszczą
- przy regulacji gałki WIDE zdarza się, że raz zanika prawy raz lewy kanał.
- wskaźniki wysterowania nie działają (przy słuchaniu radia cały czas pali się tylko 1 zielona dioda na prawym i lewym kanale)
- brak 2 pokręteł od volume
- cały mechanizm kasetowy chyba do wymiany ( w środku jest zardzewiały)
- brak szybki w kieszeni magnetofonu
- brak anteny
- czerwona dioda na wskaźniku tunera mruga jak zrobię głośniej.
takie ubytki zauważyłem przy pierwszym kontakcie, jestem amatorem jeśli chodzi o naprawę takich klasyków. Proszę mi powiedzieć co by trzeba zrobić by ten RM doprowadzić do użytku ( mam tutaj na myśli wnętrze urządzenia). Bo domyślam się, że trza by powymieniać przewody, tranzystory itp. itd. Ile taka regeneracja Condora może wynieść?
- potencjometry trzeszczą
- przy regulacji gałki WIDE zdarza się, że raz zanika prawy raz lewy kanał.
- wskaźniki wysterowania nie działają (przy słuchaniu radia cały czas pali się tylko 1 zielona dioda na prawym i lewym kanale)
- brak 2 pokręteł od volume
- cały mechanizm kasetowy chyba do wymiany ( w środku jest zardzewiały)
- brak szybki w kieszeni magnetofonu
- brak anteny
- czerwona dioda na wskaźniku tunera mruga jak zrobię głośniej.
takie ubytki zauważyłem przy pierwszym kontakcie, jestem amatorem jeśli chodzi o naprawę takich klasyków. Proszę mi powiedzieć co by trzeba zrobić by ten RM doprowadzić do użytku ( mam tutaj na myśli wnętrze urządzenia). Bo domyślam się, że trza by powymieniać przewody, tranzystory itp. itd. Ile taka regeneracja Condora może wynieść?