Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

samsung galaxy ace - wgranie androida 4.0

arektaker 15 Apr 2014 09:10 9396 7
    arektaker
    Level 9  
    Witam Wszystkich bardzo serdecznie :D . Posiadam mojego Smasunga galaxy ace 1
    z androidem 2.3.6 i mam plany zabrać go do serwisu w celu wgrania lepszego androida 4.0 bądz 4.1.1 nie zrobię sobie tego sam gdyż nie chcę czegoś zepsuć :cry: . Stąd kieruje moje pytanie czy telefon ten poradzi sobie na lepszym androdzie ?? W serwisie mówili mi , że będzie root systemu więc pokasował bym zbędne aplikacje które mi niczemu nie służą oraz chciał zrobić z pamięci sd pamięć telefonu jakieś 300 mb chociaż gdyż w telefonie jest wbudowane 158 mb więc za mało .
    Więc czy ten telefon mógłby pracować płynnie i stabilnie na większym androidzie :?: Posiada on 384 mb RAM i 800 MHz procesor..
    sPeRaCz.PL
    Level 42  
    Szkoda zachodu. Na 4.0 bądź wyższym smartfon będzie mulił.
    Zainteresuj się modyfikowanym ROM-em.
    arektaker
    Level 9  
    ROM, tzn. co mam takiego zrobić?? I jak to wpłynie na telefon?
    arektaker
    Level 9  
    ale ten rom mi da coś lepszego dla telefonu czy jak ? ;p
    tehaceole

Level 28  
    Ja mam Ace 2. Niedawno go serwisowałem bo padł mi mikrofon. Niestety panowie z serwisu Samsunga bez mojej wcześniejszej zgody uraczyli mnie upgradem Androida do wersji 4... Ehh.. Telefon może i nie muli, ale bateria zdycha w masakrycznym czasie. Tel odłączony od ładowarki o 8 rano ok 19 musi zostać podłączony ponownie. Paranoja. Nie pomogło nawet wyłączenie większości niepotrzebnych usług. Na oryginalnym Andku 2 coś tam telefon spokojnie działał 2-3 dni na baterii w zależności od użycia. Więc się Kolego zastanów czy warto.
    trance123
    Level 21  
    Wejdź sobie na forum android > galaxy ace i poczytaj, roota możesz mieć na 2.3.6 ja przesiadłem się na ace 2, na 2.3.6 telefon 4 dni wytrzymywał później 4.0 kilkanaście godzin. Obecnie CyanogenMOD 10 i już wiem, że nigdy nie wrócę na androida. Spokojnie zrobisz wszystko sam jest tam instrukcja krok po kroku i ciężko coś źle zrobić, mi jak do tej pory się nie udało a CyanogenModa ma już kuzyn i brat.
    tehaceole

Level 28  
    Potwierdzam słowa Kolegi trance123. W weekend wgrałem do swojego Ace2 CyanogenMod 10 i... telefon zyskał drugie życie:) Dużo lepszy, płynny interfejs. Bardziej intuicyjna obsługa. A przede wszystkim: bateria wytrzymuje znów prawie 3 dni zamiast 8-10H jak na Andku 4.1.2.

Zatem Kolego arektaker porzuć pomysły o wgraniu serwisowego Andka i wgraj sobie CyanogenModa samemu. Operacja jest dziecinnie prosta i trwa kilka minut. Ja skorzystałem z tutoriala z tej strony.