Witam, mam problem z tym autem.
Gdy jest zimny wszystko jest ok.
Jak tylko nagrzeje się do 90'C pojawiają się problemy.
Powyżej 2500obr nie można go kręcić podczas jazdy bo przy tych obrotach traci moc, zaczyna delikatnie - ledwo wyczuwalnie szarpać i gaśnie. Za każdym razem tak samo. Po zgaśnięciu miga spiralka. Na postoju wskaźnik prędkości faluje i pokazuje średnio około 20km/h a co za tym idzie nabija licznik.
Na postoju jak go kręcę to nawet dochodzi do 3500obr ale i tak zaraz gaśnie. Max prędkość obrotowa to 3900obr.
Przed zgaśnięciem słychać klekotanie silnika jakby był zalewany. Dźwięk podobny do ostrego kręcenia zimnego diesel'a.
Pompę wtryskową już ktoś wymieniał na tą usterkę, niestety to nie to.
Błędy w ECU po zgaśnięciu silnika:
P0409 Recyrkulacji wydechowy Zawór Sensor pozycja
P0404 Obwód recyrkulacji spalin,zakres/praca
P1665 Moduł sterowania pompa wtyrskowa - komunikacja
P1695 Linia CAN modułu sterowania pompy wtryskowej/moduł sterowania silnikiem
P1666 Moduł sterowania pompa wtyrskowa / ECM synchronizacja referencyjnie do korbowodu
Skoro to nie pompa to wydaje mi się że sterownik "zawiesza się" ?
Mieliście taki przypadek?

Gdy jest zimny wszystko jest ok.
Jak tylko nagrzeje się do 90'C pojawiają się problemy.
Powyżej 2500obr nie można go kręcić podczas jazdy bo przy tych obrotach traci moc, zaczyna delikatnie - ledwo wyczuwalnie szarpać i gaśnie. Za każdym razem tak samo. Po zgaśnięciu miga spiralka. Na postoju wskaźnik prędkości faluje i pokazuje średnio około 20km/h a co za tym idzie nabija licznik.
Na postoju jak go kręcę to nawet dochodzi do 3500obr ale i tak zaraz gaśnie. Max prędkość obrotowa to 3900obr.
Przed zgaśnięciem słychać klekotanie silnika jakby był zalewany. Dźwięk podobny do ostrego kręcenia zimnego diesel'a.
Pompę wtryskową już ktoś wymieniał na tą usterkę, niestety to nie to.
Błędy w ECU po zgaśnięciu silnika:
P0409 Recyrkulacji wydechowy Zawór Sensor pozycja
P0404 Obwód recyrkulacji spalin,zakres/praca
P1665 Moduł sterowania pompa wtyrskowa - komunikacja
P1695 Linia CAN modułu sterowania pompy wtryskowej/moduł sterowania silnikiem
P1666 Moduł sterowania pompa wtyrskowa / ECM synchronizacja referencyjnie do korbowodu
Skoro to nie pompa to wydaje mi się że sterownik "zawiesza się" ?
Mieliście taki przypadek?