Hmm... stwierdzenie "spreparowana strona" oficjalnego przedstawiciela Hytery na Polskę to dość odważne stwierdzenie ... dla mnie liczy się karta katalogowa na rynek Polski.
Adamie idąc Twoim tropem Motorola XT460
http://www.azstudio.com.pl/MOTOROLA.XT460.PMR.RADIOTELEFON.KROTKOFALOWKA.radio.XTNiD
też nie jest PMR-em ... bo może mieć do 16 kanałów ... tylko, że nie zwróciłeś uwagi, że to informacja o tym, że można tam zaprogramować do 16 kanałów (tyle pozycji ma przełącznik kanałów), ale z pasma PMR - czyli mamy do dyspozycji tylko 8 fizycznych częstotliwości. I soft do TC-320 umożliwia wybór tylko ośmiu częstotliwości podczas wpisywania kanałów.
Dodatkowo wersja softu na europę ma zablokowaną zmianę mocy (na LOW - 0,5 W) i jest pozbawiona Tunera, po to, aby nie było możliwości wpływu na poziom mocy LOW.
To co znalazłeś na stronie producenta, to możliwe opcje wykonania tego radiotelefonu w zależności od zamawiającego. Na PL idzie wersja 500mW z max. 8 częstotliwościami do wyboru.
Adam, bez obrazy ja to sprzedaję od kilku lat i wiem co piszę ... jeśli uważasz, że TC-320 to nie PMR to zgłoś to do UKE, że dystrybutor wprowadza sprzęt inny niż deklaruje.
MJ