Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Computer Controls
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Premium DXI LANDER - PPID:20FMI:0

koparkiewicz 16 Kwi 2014 18:30 2172 4
  • #1 16 Kwi 2014 18:30
    koparkiewicz
    Poziom 6  

    Witam.Renault Premium Lander 6x2 DXI370 jedna oś pomocnicza rok 2007.Jakiś tydzień temu autko wyrzuciło mi ten błąd po sprawdzeniu stanu klocków okazało się że na jednej osi jest 30% różnicy między stronami,chłopaki wymienili klocki na tym kole i teraz pokazuje koło lewe(to co było robione) 100% a koło prawe 89% no i co ciekawe błędu nie wyrzuca mi już w kasecie "Hamulce" tylko w "Oprzyrządowanie(deska)" ale błąd jest stały i dalej istnieje.Robiłem reset hamulcy wszystko zgodnie z procedurą raczej mi się udało ale na desce dalej świeci się "Brake pads worn" i świeci kluczykiem serwisu...czy moge skalibrować czujniki klocków skoro wymieniona została tylko jedna strona?

    0 4
  • Computer Controls
  • Pomocny post
    #2 16 Kwi 2014 18:43
    daro111
    Poziom 31  

    Witam.
    Ten błąd to błąd czujników zużycia klocków (nie procentowe) .
    Prawdopodobnie masz przerwę w obwodzie tych czujników.

    0
  • Computer Controls
  • #3 18 Kwi 2014 09:43
    koparkiewicz
    Poziom 6  

    Ok ale jeśli jest przerwa to chuba nie powinno mi podawać procentu zużycia??

    0
  • Pomocny post
    #4 18 Kwi 2014 10:45
    daro111
    Poziom 31  

    daro111 napisał:
    (nie procentowe)

    Przecież pisałem że nie chodzi o czujniki procentowego zużycia.
    Na samych klockach powinieneś mieć czujniki zużycia (2 pinowe). Wszystkie muszą zamykać obwód inaczej będzie błąd.

    0
  • #5 18 Kwi 2014 18:47
    koparkiewicz
    Poziom 6  

    Faktycznie przewody uszkodzone.Dzięki za pomoc temat zamykam.

    0