Witam jak w temacie posiadam vw golfa II z silnikiem GTI 140 KM i wyrobiła mi sie dzwignia hamulca ręcznego w lewym tylnim zacisku. postanowiłem znalesc inne ale nie było i zapewniono mnie ze z golfa III bedzie zacisk pasował do golfa II. przypominam ze moje zaciski maja srednice tłoczka 36mm a te z golfa III 38mm. Kupiłem używane i założyłem na lewa stronę nie zmieniając jarzma i jaki efekt hamulec ręczny jest a pedał hamulca miękki i wchodzi do podłogi. odpowietrzyłem je z pół godziny aż zużyłem ekstra płyn hamulcowy i nic pedał dalej miękki i wchodzi do podłogi. Zatem pomyślałem gumki i uszczelki trzeba zmienić. rozebrałem zacisk na części pierwsze założyłem nowe gumki i włożyłem z powrotem i reakcja taka sama. pomyślałem ze może coś nie tak w obudowie zacisku wiec na lewa stronę założyłem z powrotem mój stary zacisk i już po dwóch odpowietrzaniach pedał twardy i hamulec jest. zdjąłem z prawej strony stary zacisk i założyłem z golfa III żeby się przekonać jaka będzie reakcja i to samo hamulec miękki i nie da się odpowietrzyć wciąż gumowaty pedał. wymiana z powrotem na stary i po 2 odpowietrzeniach hamulec jest z powrotem ok. teraz moje pytanie dlaczego na zaciskach z golfa III nie działają hamulce przy tłoczku 38mm. mechanicy zapewniali mnie ze to bez problemu będzie działać i nie działa? jakies porady???? czekam na mądre podpowiedzi.