Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 107 i Aygo - Kodowanie kluczyka z Aygo do Peugeota 107, da się?

marvin_x 18 Apr 2014 21:42 6663 2
    marvin_x
    Level 9  
    Mam Peugeota 107 z jednym kluczykiem i wpadłem na pomysł, że za pomocą PP2000 zakoduję sobie drugi kluczyk, pozyskany okazyjnie z Toyoty Aygo. Działał w Toyocie na 100%.

Niestety, podczas kodowania Diagbox (5.02) odczytuje bez problemu identyfikator klucza Toyoty, ale po odczytaniu, w momencie rejestracji kodu w aucie pojawia się błąd (nieudana rejestracja). Czyżby nie pasował toyotowy immobilizer Texas Crypto do 107-ki?

Próbowałem też zakodować pilot sterowania centralnym zamkiem. Tu również porażka. Cała procedura w przypadku pilota alarmu 107 działa (ta z zamykaniem drzwi i majstrowaniem zapłonem), natomiast pilot Toyoty jest ignorowany.

Obejrzałem nawet sterownik Freescale pod lupą - to ten sam chip.

Jakieś podpowiedzi?

Marvin
    maacciek
    Level 7  
    Czy udało się dopisanie kluczyka?

Moderated By CameR:

Pytaj autora na PW

Reg. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

McMarycha
    Level 31  
    Problem leży w tym, że raz zakodowanego kluczyka już nie zakodujesz do innego samochodu niż ten z którego masz kluczyk. Tak przynajmniej to działa w peugeot/citroen.

Moderated By CameR:

Zamykam
    Reg. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej.