Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

DYMA 8 napęd wału strugarki

Repcak.Kuczmada 23 Apr 2014 15:16 30171 11
    Repcak.Kuczmada
    Level 2  
    Witam.
    Proszę o pomoc w złożeniu uszkodzonej / rozkręconej maszyny.
    Kupiłem używaną Dyme i po kilkukrotnym użyciu heblarka się rozkręciła. Dodatkowo maszyna zerwała pasek.
    Fotografie przedstawiają części, które udało mi się pozbierać po awarii oraz wał heblarki.
    Na podstawie pomiarów suwmiarką zakładam, że koło pasowe pokazane na ostatnim zdjęciu jest nieoryginalne (lub tak mocno wyrobione). Średnica wałka nie pasuje do średnicy koła, prawdopodobnie poprzedni właściciel dorobił tulejkę aby zlikwidować różnicę średnic. Tulejka widoczna na zdjęciu, pierwsza licząc od prawej.
    Czy mógłbym prosić o radę w jaki sposób powinno to zostać prawidłowo złożone? Czy powinienem dokupić jakieś części (oprócz zerwanego paska).
    Na podstawie kształtu części domyślam się, że po pierwsze powinienem założyć na wał podkładkę z dwiema wypustkami.
    Co powinno iść w dalszej kolejności?
    Czy mógłbym prosić o opublikowanie zdjęć prawidłowo złożonej maszyny?
    Udało mi się zdobyć instrukcję obsługi, niestety rysunki tam zamieszczone nie są zbyt przejrzyste.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Proszę o przeniesienie wątku w odpowiednie miejsce jeżeli ten dział nie jest odpowiedni dla takich pytań.
    Pozdrawiam. Kacper.
    DYMA 8 napęd wału strugarki DYMA 8 napęd wału strugarki
    DYMA 8 napęd wału strugarki DYMA 8 napęd wału strugarki
    Repcak.Kuczmada
    Level 2  
    DYMA 8 napęd wału strugarki Dziękuję za odpowiedź i wskazówki. Dzięki uprzejmości firmy Stoma / Bielsko Biała udało mi się zdobyć schemat, który zamieszczam. Mam nadzieję, że to rozwiąze moje problemy. Pozdrawiam Kacper
    krzysztof.t
    Level 11  
    Witam,
    W załączniku DTR-ka do DYMC 8. Może się komuś przyda.

Poszukuję informacji o wymiarach koła napędu frezarki do DYMC 8.
    jagiello1
    Level 10  
    Witam. Poszukuje dokładnych wymiarów koła pasowego do DYMY 8. Tego które jest na zdjęciu. Proszę o pomoc.
    wit 124i
    Level 2  
    Witam kolegów.
    Mam problem z Dyma 8, sprzęgło zaczęło się ślizgać, nie chce skrawać i nie wiem co jest przyczyną. Konstrukcja mojego sprzęgła nieco różni się od powyższych. Poniżej zamieszczam zdjęcia. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w tej sprawie.DYMA 8 napęd wału strugarkiDYMA 8 napęd wału strugarkiDYMA 8 napęd wału strugarkiDYMA 8 napęd wału strugarkiDYMA 8 napęd wału strugarkiDYMA 8 napęd wału strugarki
    sanmar
    Level 17  
    Witam

Wymiary koła na pasek do frezarki to walec dwustopniowy fi 30 i fi 40 z otworem fi 12
    Pozdrawiam
    zako75
    Level 2  
    Witam. Podpinam sie pod stary temt. Potrzebuje łącznik sprzęgła do mojej sterej dymki. W bielsku nie maja i nie będą mieli. Wie ktoś coś gdzie ktoś ma na zbyciu?
    sanmar
    Level 17  
    Witam

Jak nie mają w Remie to zapytaj w Stomie jak i tam nie ma to szukaj na olx zdaża ię że można kupić różne części. Producent zaprzestał już dawno produkcję i o części zamienne będzie coraz trudniej zostały jedynie stare zapasy magazynowe.
    zako75
    Level 2  
    Dzziekuje za zainteresowanie.będę szukał. Pozdrawiam
    xxLukaxx
    Level 4  
    Witam. Także prosiłbym o instrukcję DTR do dymA 8 z 84roku.
    Mam problem ponieważ przy grubościówce brakuje miarki do ustawiania oraz odciągów a także przykładni i osłony wału. Za to mam stół z pilarką. Poprzedni właściciel powiedział, że tylko tyle było wszystkiego w zestawie.