Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

icy box IB-NAS4220 - Piszczenie zasilacza i NAS, problem z rozruchem

mariusz85zmc 26 Kwi 2014 21:15 582 0
  • #1 26 Kwi 2014 21:15
    mariusz85zmc
    Poziom 9  

    Witam.

    Zakupiłem nas ICY BOX IB-NAS4220

    Po włożeniu wtyczki od zasilacza do gniazdka zasilacz "piszczy" cicho i być może to normalne ale piszczy ..... ( widać że zasilacz był rozbierany).

    Po podłączeniu zasilacza do obudowy NAS zaczyna "piszczeć" i to dość głośno.
    Po wciśnięciu przycisku power ma czasem problemy z odpaleniem dysku, "piszczenie" znacznie cichnie, ale nie znika.

    Wiem że są nieraz problemy z WD .....
    Testowałem samsunga seagate i wd. Obecnie siedzi samsung i też są problemy.

    ZASILACZ :

    model : ACU057A-0512
    input : 100-240V 50-60Hz 1.5A
    output : 5V - 4.2A i 12V - 3A

    Nie wiem czy jest to zasilacz oryginalny

    Próbowałem podłączyć do zwykłego zasilacza PC 400W - Brak jakiegokolwiek pisku ale poważne problemy z rozruchem. (od razu się sam załącza i startuje dysk a soft nie, nie reaguje na przyciski power lub rebot, czasem startuje sam soft a dysk milczy)
    Proszę o pomoc to pilne.
    A może za słaby jest zasilacz ? bardzo się grzeje ....
    I jak podłączyć prawidłowo zasilacz PC aby to działało ?

    PS. Gość od którego nabyłem NAS twierdzi że u niego pracował półtora roku bez piszczenie i problemów potem leżakował około pół roku.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME