Witam serdecznie. Mam problem z w/w samochodem. Błąd df053 kontekst: zwiększenie wielkości recyrkulacji spalin. Wymieniłem zawór na listwie CR (na używkę, ponoć działającą) i nie widzę zmian. Objawia się to tak, że podczas jazdy, przy zmianie biegu na wyższy, kiedy obroty są zbyt niskie (pod obciążeniem), zapala się kontrolka service i stop, samochód gaśnie, po czym odpala bez problemu. Jednak jest to bardzo uciążliwe, bo auto gaśnie coraz częściej.
Jakie konkretnie parametry powinienem sprawdzić (posiadam Clip'a)?
Czy zrobić to podczas jazdy? Na biegu jałowym mogę kręcić Masterka oporowo. Nic się wtedy nie dzieje, silnik pracuje równo.
Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc.
Błąd daje się skasować, jednak po wystąpieniu usterki, pojawia się ponownie.
Myślę, że może być padnięty regulator ciśnienia paliwa na pompie CR lub czujnik na listwie CR. Jeśli ktoś ma jakieś inne pomysły, byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie.
PS. Wiem, że występują podobne tematy, jednak nie znalazłem takiego, w którym kontekst błędu byłby taki, jak w moim przypadku.
Jakie konkretnie parametry powinienem sprawdzić (posiadam Clip'a)?
Czy zrobić to podczas jazdy? Na biegu jałowym mogę kręcić Masterka oporowo. Nic się wtedy nie dzieje, silnik pracuje równo.
Z góry serdecznie dziękuję za wszelkie sugestie i pomoc.
Błąd daje się skasować, jednak po wystąpieniu usterki, pojawia się ponownie.
Myślę, że może być padnięty regulator ciśnienia paliwa na pompie CR lub czujnik na listwie CR. Jeśli ktoś ma jakieś inne pomysły, byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie.
PS. Wiem, że występują podobne tematy, jednak nie znalazłem takiego, w którym kontekst błędu byłby taki, jak w moim przypadku.