logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naładować akumulatory do pilota i odbiornika? Samolot RC spalinowy

kazik_2009 29 Kwi 2014 14:25 1653 4
REKLAMA
  • #1 13553685
    kazik_2009
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam,
    dostałem model samolotu z silnikiem zarowym 2-taktowym. Silnik udalo mi sie uruchomic, dziala, jednak zanim nie naladuja akumulatorkow radia/pilota/nadajnika (tak to sie nazywa chyba) oraz akumulatorkow bedacych wewnatrz modelu zasilajacych serwomechanizmy, za duzo nie moge zrobic :(
    W pilocie mam 8 sztuk akumulatorkow RC 1700 1,2V a w modelu 4 sztuki akumulatorkow 1800mAh i rowniez 1,2V. Nie dostalem zadnego zasilacza. I moje pytanie jakiego uzyc (wtyk w pilocie pod zasilacz widac na zdjeciach). Oraz pytanie, bo moze ktos sie orientuje, zeby naladowac akumulatorki bedace w modelu, moge podlaczyc e pod wejscie w pilocie, tuz obok wejscia pod zasilacz? Jest tam takie miejsce, pasujace. Ponizej zdjecia, prosze o pomoc :)
    Jak naładować akumulatory do pilota i odbiornika? Samolot RC spalinowy Jak naładować akumulatory do pilota i odbiornika? Samolot RC spalinowy Jak naładować akumulatory do pilota i odbiornika? Samolot RC spalinowy Jak naładować akumulatory do pilota i odbiornika? Samolot RC spalinowy
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13553694
    kazik_2009
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Domyslam, sie ze najpredzej dostane ja w sklepie internetowym, wiec biorac pod uwage, ze zanim przyjdzie do mnie do domu, nic nie zrobie? Zadne inne zasilacze nie wchodza w gre?

Dodano po 17 [minuty]:

A czy taka ladowarka naladowalbym zarowno aparuture jak i pakiet zasilajacy serwa?
    http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p6454,ladowarka-minilader-3-graupner
  • REKLAMA
  • #4 13554058
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2416
    Naładujesz, tylko, że wydasz na nią prawie tyle co na Accucell 6 w hobbyking.com
    Accucell 6 potrzebuje zewnętrznego zasilacza 11-17V. Taka modelarska ładowarka jest bardzo uniwersalna, możesz nią ładować pakiety różnego rodzaju, również z balansowaniem. Na pewno lepiej w taką zainwestować niż w tą małą zabawkę do NiCd i NiMH.
    Kopia Acculcell 6 (EQUILIBRIUM 3.5), w sklepie podanym przez Ciebie, kosztuje 229zł!?!
  • #5 13554137
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1168
    A musi to być Turnigy? Która zresztą jest chińszczyzną. I dochodzą koszty przesyłki oraz możliwe naliczenie cła za produkty elektroniczne. W efekcie wcale tak tanio nie jest. Ładowarka jest mała, ale ciężka. A płaci się za masę przesyłki.

W tym samym sklepie - chyba obecnie największym w kraju, w tej branży, masz np. ładowarkę Hitec CG-340 do akumulatorów NIMH 4-16 ogniw. Koszt - 78zł. Firmowa, porządna i wystarczy.

Spokojnie kupisz ładowarkę procesorową, do różnych typów ogniw, w cenie do 120zł.
    Trzeba tylko poszukać na portalach aukcyjnych lub w mniejszych sklepach sieciowych.
REKLAMA