Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak dźwięku w Windows 7 Professional

BerliNNN 02 Maj 2014 00:32 1944 19
  • #1 02 Maj 2014 00:32
    BerliNNN
    Poziom 6  

    Witam. Mam problem z dźwiękiem w Win7 Professional 32bit. Komputer jest po formacie i już nie wiem co mam zrobić. Zainstalowałem sterownik Realtek R 2.73 i nic. Jak wchodzę w 'Urządzenia do odtwarzania' mam pokazane : Głośniki -Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio - Nie podłączone , Słuchawki - i to samo jak z głośnikami , Cyfrowe Urządzenie Audio (S/PDIF). Słuchawki wraz z głośnikami są podłączone,sprawdzałem kilka razy.
    Wstawiam też raport z EVEREST'a.

  • #3 02 Maj 2014 08:10
    kry1972
    Poziom 18  

    Witaj, próbowałeś sprawdzać na wszystkich gniazdach?

  • #4 02 Maj 2014 10:31
    BerliNNN
    Poziom 6  

    Tak. Podłączałem do wszystkich gniazd.

    Co do sterowników od asus'a to już ściągałem z ich strony.

    W menedżerze urządzeń mam jeszcze pokazane to jak na dodanym zdjęciu.
    Używałem Drive Identifiera i pościągałem część sterowników, ale to tych trzech co są na samej nie mogłem zainstalować.

  • #5 02 Maj 2014 10:43
    spaniel111
    Poziom 27  

    Sterowniki chipsetu instalowałeś ???

  • #6 02 Maj 2014 11:33
    Kasek21
    Poziom 43  

    Jak ma być dźwięk jak sterowniki nie są zainstalowane.


    Podaj identyfikator wystąpienia urządzenia.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html

  • #7 09 Maj 2014 21:11
    BerliNNN
    Poziom 6  

    Sterowniki mam pobrane. Pobrałem je ze strony asusa.
    Nie wykrywa mi wcale, ani mikrofonu ani słuchawek/głośników. Nie wiem już co mam z tym zrobić.

    Dodano po 13 [minuty]:

    Dodaje jeszcze jedno.

  • #8 09 Maj 2014 23:20
    spaniel111
    Poziom 27  

    BerliNNN napisał:
    Sterowniki mam pobrane. Pobrałem je ze strony asusa.
    Nie wykrywa mi wcale, ani mikrofonu ani słuchawek/głośników. Nie wiem już co mam z tym zrobić.

    Dodano po 13 [minuty]:

    Dodaje jeszcze jedno.


    Podaj identyfikator wystąpienia urządzenia.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html

  • #9 10 Maj 2014 17:53
    BerliNNN
    Poziom 6  

    Nie wyszukuje mi żadnego urządzenia.

  • #10 11 Maj 2014 14:26
    Kasek21
    Poziom 43  

    BerliNNN napisał:
    Nie wyszukuje mi żadnego urządzenia.

    Co Ci nie wyszukuje?

    Podaj identyfikatory urządzeń z wykrzyknikami z Menadżera urządzeń.

  • #11 11 Maj 2014 14:49
    D3sant
    Poziom 9  

    Witam. Patrzyłem jaką masz kartę dźwiękową jest to Creative SB Live! 5.1 Digital i z tego co wyczytałem na stronie wsparcia Link sterownik do tej karty dźwiękowej po 1 jest pod Windowsa XP a po drugie jest 64 bitowy. Natomiast rozwiązaniem może być to:

    sterowniki Zainstaluj to i daj znać czy działa :)

  • #12 11 Maj 2014 16:25
    spaniel111
    Poziom 27  

    D3sant napisał:
    Witam. Patrzyłem jaką masz kartę dźwiękową jest to Creative SB Live! 5.1 Digital i z tego co wyczytałem na stronie wsparcia Link sterownik do tej karty dźwiękowej po 1 jest pod Windowsa XP a po drugie jest 64 bitowy. Natomiast rozwiązaniem może być to:

    sterowniki Zainstaluj to i daj znać czy działa :)


    Sterowniki są na stronie
    z opisu wygląda że wszystko ma na intelu a jakim sposobem nvidia się pokazuje :?: :?:
    sterowniki są do wszystkich systemów a karta w opisie to realtek :idea: :idea: :idea:

  • #13 11 Maj 2014 16:27
    Kasek21
    Poziom 43  

    Nad czym tu dyskutujecie?!

    Ma wykonać:

    Kasek21 napisał:
    Podaj identyfikatory urządzeń z wykrzyknikami z Menadżera urządzeń.

  • #14 14 Maj 2014 14:05
    D3sant
    Poziom 9  

    Niech zrobi tak jak napisałem to będzie dobrze :)

  • #15 14 Maj 2014 20:24
    spaniel111
    Poziom 27  

    D3sant napisał:
    Niech zrobi tak jak napisałem to będzie dobrze :)


    D3sant o czym gadamy

    Sterowniki są na stronie :!: :!: :!:
    z opisu płyty wygląda że wszystko ma na intelu :idea: :idea: :idea: a jakim sposobem kolesiowi się nvidia pokazuje :?: :?: :?:
    sterowniki są do wszystkich systemów a karta w opisie to realtek :cry: :cry: :cry:

    A tak jak napisał kolega Kasek21 Podaj identyfikatory urządzeń z wykrzyknikami z Menadżera urządzeń.
    jak to poda to będziemy w domu chyba że to za trudne dla gościa :cry: :cry:

    Jak podać identyfikator wystąpienia urządzenia.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1228905.html

  • #16 15 Maj 2014 04:52
    D3sant
    Poziom 9  

    Nie wierzę w to co widzę.

    -Kontroler dźwięku jest na intelu
    -Sama karta dźwiękowa jest od Creative SB Live! 5.1 Digital
    -realtek obsługuje dźwięk...

    Niech ten gość poda te identyfikatory bo nic z tego nie będzie. A może już mu nie zależy i warto zamknąć temat ?

  • #17 21 Lip 2014 20:44
    BerliNNN
    Poziom 6  

    Przepraszam, że zaniedbałem temat. Niestety nie miałem kontaktu z tamtym komputerem jak i zapomniało mi się o tym temacie.. Niestety.
    Otóż wszystko podam jutro w okolicach godziny 21. Wtedy znowu zetknę się z tym komputerem.

  • #18 22 Lip 2014 20:52
    BerliNNN
    Poziom 6  

    Brak dźwięku w Windows 7 Professional Brak dźwięku w Windows 7 Professional


    Tu są identyfikatory urządzeń z wykrzyknikami z Menadżera urządzeń.

    Dodano po 6 [minuty]:

    D3sant z tego sterownika co kazałeś abym zainstalował wyskakuje komunikat 'Setup could not detect any Sound Blaster Audio card on your system. Please ensure that your Sound Blaster hardware is properly installed before running this setup program.'

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME