W skrócie opisując mam radyjko johny 2 asc przez 3 lata używałem z Sirio ml145 i byłem zadowolony choć jak wiadomo zawsze mało.
Potem w związku z zmianą zamieszkania, auta itd kupiłem Super Floridę.
I bardzo się zawiodłem droga a zasięg max kilka km.
Jak ktoś zainteresowany chętnie sprzedam.
Obecnie znowu zmieniłem auto na ford transit connect. W którym kompletnie nie ma miejsca na antenę. Dach jest pofalowany i super florida zjeżdża na autostradzie.
Jedynie gdzie widzę miejsce montażowe to maska przednia.
Można by ewentualnie przymocować do drzwi tylnych ale trzeba by wiercić przez przegrodę a auto w leasingu.
Pytanie 1.
Czy da się zamontować na takim uchwycie montażowym
Tak by kabel szedł do drzwi pasażera a nie pod maskę.
Pytanie 2 jaką antenę montażową wybrać
myślę o:
President Dakota mój prawdopodobny wybór.
oraz
Sirio DV 27 / President Gamma 90 - dużo się naczytałem. Niby jest lepsza od dakoty ?, helikalna. Ja jw się na tych helikalach zawiodłem.
Lub
Lemm AT 1000 tania antena ~100pln zysk niby tylko 3db 1,6m a pojawia się w zestawieniach przed dakotą
Polecają niby też Lemm Colt.. z tym że ja myślę w drugą stronę pod względem finansowym za 120pln można kupić używaną porządną dwu metrówkę Sirtel Santiago 1200 lub Performer 5000 tyle że od maski miałbym pewnie z 3m i łapał wszystkie mosty, wjazdy do mc donald itd. Z używanych zainteresował mnie jeszcze Sirio Megawatt 3000 za 80pln jak sie to ma do dakoty ?
Pytanie 3
Na jakimś forum widziałem z 2 lata temu porządne zestawienie anten ale teraz się naszukałem i nie znajdę.
Potem w związku z zmianą zamieszkania, auta itd kupiłem Super Floridę.
I bardzo się zawiodłem droga a zasięg max kilka km.
Jak ktoś zainteresowany chętnie sprzedam.
Obecnie znowu zmieniłem auto na ford transit connect. W którym kompletnie nie ma miejsca na antenę. Dach jest pofalowany i super florida zjeżdża na autostradzie.

Jedynie gdzie widzę miejsce montażowe to maska przednia.
Można by ewentualnie przymocować do drzwi tylnych ale trzeba by wiercić przez przegrodę a auto w leasingu.
Pytanie 1.
Czy da się zamontować na takim uchwycie montażowym

Tak by kabel szedł do drzwi pasażera a nie pod maskę.
Pytanie 2 jaką antenę montażową wybrać
myślę o:
President Dakota mój prawdopodobny wybór.
oraz
Sirio DV 27 / President Gamma 90 - dużo się naczytałem. Niby jest lepsza od dakoty ?, helikalna. Ja jw się na tych helikalach zawiodłem.
Lub
Lemm AT 1000 tania antena ~100pln zysk niby tylko 3db 1,6m a pojawia się w zestawieniach przed dakotą
Polecają niby też Lemm Colt.. z tym że ja myślę w drugą stronę pod względem finansowym za 120pln można kupić używaną porządną dwu metrówkę Sirtel Santiago 1200 lub Performer 5000 tyle że od maski miałbym pewnie z 3m i łapał wszystkie mosty, wjazdy do mc donald itd. Z używanych zainteresował mnie jeszcze Sirio Megawatt 3000 za 80pln jak sie to ma do dakoty ?
Pytanie 3
Na jakimś forum widziałem z 2 lata temu porządne zestawienie anten ale teraz się naszukałem i nie znajdę.