Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Whirlpool ADG 8960 IX - Zmywarka Whirlpool nie grzeje wody oraz nie suszy naczyń

bazant52 05 May 2014 18:54 14103 5
    bazant52
    Level 9  
    Witam. Posiadam zmywarkę Whirlpool ADG 8960 IX.Zmywarka wykonuje pełne programy, niestety woda podczas mycia jest zimna, naczynia po zakończeniu programu mokre i niedomyte z tłustych zanieczyszczeń. Zmywarka posiada również funkcję mycia parą, mimo włączenia jej na panelu woda dalej pozostaje zimna. Panel nie wyświetla żadnych błędów. Problem występuje od kilku dni, zmywarka nie była przestawiana. Zmywarkę zakupiłem jaką nową miesiąc temu, niestety jako że kupiłem ją na pewnym portalu dostałem tylko 14 dni gwarancji... Proszę o pomoc w diagnozie usterki. Dziękuję i pozdrawiam

Jarek.
    viiking
    Level 26  
    Sprawdź grzałkę i jej zabezpieczenia, jeżeli to będzie OK sprawdź przekaźnik od grzałki.
    bazant52
    Level 9  
    Dziękuję.W których miejscach mogę znaleźć zabezpieczenie grzałki oraz przekaźnik od grzałki? Może ktoś posiada jakiś schemat? Pozdrawiam

Jarek.
  • Helpful post
    viiking
    Level 26  
    Zabezpieczenia są przy grzałce a przekaźnik w module elektronicznym. Grzałka jest na dole aby się do niej dostać musisz odkręcić bok zmywarki a moduł jest za panelem przednim wybierasz na nim programy pracy zmywarki.
    bazant52
    Level 9  
    Dziękuję za pomoc. Problem leżał po stronie zabezpieczenia grzałki. Na dniach zakupię nową grzałkę.

Moderated By movzx:

Numer części: 481010518499

grzety
    Level 2  
    Mam właściwie identyczny problem co kolega tyle że ze zmywarką Whirlpool ADG 9960 (8542 996 10002). Wymieniłem grzałkę bo nie kontaktował jeden stycznik przy zasilaniu grzałki. Niestety problem nie zniknął i zmywarka dalej myje na zimno i nie suszy. Jakieś sugestie co do przyczyny?

Pozdrawiam