Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

IVECO DAILY 35s13 - Po zatankowaniu na trasie, nie pali, nie ma świateł

bozydar007 05 Maj 2014 22:46 2244 2
  • #1 05 Maj 2014 22:46
    bozydar007
    Poziom 10  

    Witam
    Mam pilny problem na trasie. IVECO DAILY 35s13 z 2005roku padło mi na trasie.

    Wytuacja wygląda tak, auto od ponad roku bezproblemowe, przyszykowane do sezonu (wymienione oleje, rozdząd etc) Pojechałem po przyczepę od zleceniodawcy, przyczepa (niby) po przeglądzie. Odjechałem 150KM zgasiłem auto na stacji zatankować i auto już nie odpaliło. Do tej pory wszystko było OK. To było pierwsze zgaszenie auta po podłączeniu przyczepy. Objawy są takie: Przy przekręceniu kluczyka na rozruch słychać przekaźnik i cyknięcie rozrusznika (bendiks?), auto pali tylko z pychu, jak już odpali, na desce świeci się kontrolka akumulatora. Nie działa dmuchawa, światła stopu, postojowe, przeciwmgielne, elektryczne szyby, podświetlenie deski. Działają światła mijania i awaryjne.

    Prosił bym o szybką poradę gdzie mogę szukać usterki. Bezpieczniki wstępnie przejrzałem przy pomocy latarki - wszystkie sprawne. Będe wdzięczny za jakąkolwiek sugestię.

    Pozdrawiam

    0 2
  • #2 05 Maj 2014 23:23
    DziadzioMiecio
    Poziom 27  

    Jakie jest napięcie ładowania akumulatora . Do sprawdzenia masa silnika.

    1
  • #3 06 Maj 2014 23:17
    bozydar007
    Poziom 10  

    Temat rozwiązany.

    Okazało się, że usterką był wyłącznik prądu/elektroniczny hebel który się znajduje pod zbiornikiem płynu wspomagania.

    Dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo