Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MSI B75MA-P45 - Szum w słuchawkach

benbujda 06 May 2014 12:37 1275 2
    benbujda
    Level 9  
    Witam wszystkich.

Postaram się wypunktować o co mi chodzi:

- Problem z szumem przy włączonym mikrofonie Link do nagrania (gdy dotykam obudowy szum jest trochę słabszy)
    - Gdy wyciszam mikrofon przełącznikiem (na kablu) szum jest mniejszy, gdy wyciszę mikrofon w oprogramowaniu do słuchawek MSI B75MA-P45 - Szum w słuchawkach szumu w ogóle nie ma
    - Sprawdzałem inne słuchawki (gorsze), na nich jest to samo, a czasem nawet jeszcze gorzej.
    - Jak zwiększam wydajność mikrofonu (bo mnie w ogóle nie słychać) szum jest jeszcze większy
    - Podczas rozmowy przez mikrofon nie raz w ogóle mnie nie słychać albo słychać same piski
    - Nie wiem czy to coś ma związek ale po grzebaniu w oprogramowaniu do słuchawek czasem wyskakuje błąd: MSI B75MA-P45 - Szum w słuchawkach
    - Przy ruszaniu kablem szum narasta lub maleje
    - Przy wtykaniu do jack-a słychać dźwięk jakby ufo chciało się ze mną skontaktować (tak samo jak podłączone są same słuchawki na jack'u, a mikrofon odpięty)
    - Jak podpinam słuchawki przez adapter usb, który dostałem w zestawie z słuchawkami(z wbudowaną kartą dźwiękową) problem jest ten sam (może trochę mniej szumi)

System: Windows 7 Ultimate 64bit
    Płyta główna: MSI B75MA-P45 (MS-7798) MSI B75MA-P45 - Szum w słuchawkach
    Słuchawki z mikrofonem: TESORO Kuven A1

- Trochę czytałem komentarzy do płyty głównej, którą mam i niektórzy pisali o szumiącym mikrofonie czy problemach z kartą dźwiękową

Proszę o pomoc.
  • Helpful post
    siasku
    Level 16  
    1. Spróbuj inny mikrofon
    2. Spróbuj na innej kacie dźwiękowej
    3. Sprawdź, czy komputer jest uziemiony (czy podłączony jest do gniazdka z masą)
    4. Jeśli masz w obudowie przedni panel z gniazdami na słuchawki itp- spróbuj go odłączyć (możliwe, że on generuje zwarcia)

ps. w jednym komputerze miałem podobną sytuację ale z szumem w głośnikach bez mikrofonu- problemem okazał się być zasilacz