Problem polega na tym,że po wymianie sterownika ECU silnika ( numer 038 906 018 GM) pompa abs wywala błąd brak komunikacji z ECU silnika).Sterownik oczywiście o tym samym numerze co poprzedni,immo spasowane,auto odpala,jeżdzi.
Myślę że są dwa symptomy problemu:
-pierwszy to że zakupiony używany ECU MOŻE pochodzi od auta bez ABS i ta funkcja nie jest aktywowana(adoptowana)?,jeśli tak to czy jest możliwość adaptacji w takim sterowniku funkcję ABS?
-druga opcja to że sterownik jest uszkodzony.
Dodam,że moja Octavia ma napęd na 4 koła i posiada EDL.Gdy ECU nie komunikuje się z ABS/EDL pompa wstępnego ładowania napędów pracuje cały czas,dlatego nie mogę używać sterownika bez komunikacji z ABS.
Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego problemu?
Pozdrawiam.
Myślę że są dwa symptomy problemu:
-pierwszy to że zakupiony używany ECU MOŻE pochodzi od auta bez ABS i ta funkcja nie jest aktywowana(adoptowana)?,jeśli tak to czy jest możliwość adaptacji w takim sterowniku funkcję ABS?
-druga opcja to że sterownik jest uszkodzony.
Dodam,że moja Octavia ma napęd na 4 koła i posiada EDL.Gdy ECU nie komunikuje się z ABS/EDL pompa wstępnego ładowania napędów pracuje cały czas,dlatego nie mogę używać sterownika bez komunikacji z ABS.
Czy ktoś ma pomysł na rozwiązanie tego problemu?
Pozdrawiam.