Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opticum STB HD T90 - JAk ZMIENIĆ GŁOS?

maciekowwil 11 May 2014 19:29 2196 4
    maciekowwil
    Level 8  
    Witm,Wiele programów nadawanych w naziemnej telewizji cyfrowych jest dwu języczna np.na TV PULS leci seria Baśnie braci grimm są to filmy z polskim lektorem. Słyszy się tam równiez język niemiecki gdzyż to orginalny jężyk tych filmów. JAk zmienić głos na niemiecki ? Wyłączyć polski lektor?Podobnie jest w tvn kobra oddział specjalny jak wyłączyć polskie lektor.Dodam że muj dekoder do Opticum STB HD T90
    leszekpo59
    Level 28  
    Witam. O ile program nadawany jest w wersji oryginalnej oraz w polskiej, to wybór języka możemy dokonać poprzez przycisk AUDIO - niebieski na pilocie. Jednak, warunek, że dany program umożliwia taka operacje. Pozdrawiam.
    maciekowwil
    Level 8  
    Ok. gdy naciskam audio np. na tv puls wyskakuje polski lub aux ale zmiana nie robi żadnej różnicy. Gdy na tvn7 leciała kobra do wyboru miałem polski lub orginialny ale to też nic nie dawało gdy zmieniłem na orginalny dopiero mogłem zmienić matrixa . Tam tez do wyboru był polski lub orginalny. Po zmianie na orginalny matrix działa po angielsku. Ale ja chce uczyć się niemieckiego poprzez oglądanie. Dlaczego kobra nie działa ?
    leszekpo59
    Level 28  
    Witaj . Jak wspomniałem, zapewne nie jest akurat ten film nadawany w dwóch wersjach językowych. Przy okazji zobaczę jak ten film ( Kobra ) nadawany jest na NC+ ( akurat mam ten zestaw). Pozdrawiam.
    User removed account
    User removed account