Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Bateria Jiayu S2 całkowicie rozładowana

elkemper 16 May 2014 21:59 1761 3
    elkemper
    Level 10  
    Dzień dobry,

Mam pewien problem - 3 tygodnie temu kupiłem telefon z Chin - Jiayu S2.
    Dzisiaj w nocy, około 3:00 wskaźnik pokazywał ok. 70% baterii, ok. 6:00 telefon był już wyłączony i nie reagował na ładowarkę, ani na próbę włączenia.
    Pomijając fakt bardzo szybkiego rozładowania telefonu przypuszczam, iż bateria rozładowała się całkowicie i teraz mam za mały prąd, by ją ruszyć.
    Mam ładowarki 800mA i 1A i żadna go nie rusza.

Dodam, że telefon jest tak skonstruowany, że bateria jest niewymienialna - jest zabudowana.

Czy macie Państwo jakieś propozycje i sugestie jak rozwiązać ten problem, i czy ewentualnie jest taka możliwość?
    prezes94
    Level 19  
    Telefon po prostu zdechł i to nie jest wina rozladowanej baterii.Nie wiem czy w tym modelu da sie zrobic wgl cos takiego jak np refurbish.Znajac chinskie cuda techniki telefon do wywalenia.
  • Helpful post
    Chris2009
    Level 2  
    Witaj,
    ja miałem ten sam problem ale 18 lipca. Po dwóch dniach podłączyłem ponownie telefon do ładowania i to go przywróciło do żywych. Wydawało mi się również że przed wyłączeniem się telefonu miałem naładowany w ok. 60% i raczej nie możliwe aby się sam w tak krótkim czasie rozładował. Przypuszczam że chińczycy "coś" w środku zamontowali lub próbowali przesłać upgrade. Trzeba chyba z tym problemem zadzwonić do dystrybutora.
    Chris
    elkemper
    Level 10  
    Telefon był podłączony do ładowarki przez 2 dni i w końcu załapał.
    Widocznie zbyt mocno się rozładował, bo kilka tygodni później było to samo.