Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot boxer 2.2hdi 2003r nie można odpalić po awarii paska klinowego.

draglex 17 May 2014 12:09 4350 21
    draglex
    Level 11  
    Witam.
    Mam następujący problem, jechałem autem w trasę i pękł mi pasek klinowy, zaświeciła się kontrolka ładowania, po 50 metrach samochód stanął, po przyjeździe mechanika i założeniu drugiego paska nie mogę odpalić auta. Dzisiaj autko zostało podłączone pod komputer i dowiedziałem się, że nie ma ciśnienia na listwie.
    Teraz pojawia się pytanie co to może być? Miał ktoś podobny problem? Czyżby pasek urwał jakiś kabelek od czujnika?
    Proszę o radę, będę na bieżąco opisywać sytuację, posłuży przyszłym pokoleniom ;)
    Pozdrawiam.
    adam158
    Level 23  
    sprawdż czy czujnik połozenia wału korbowego nie jest oderwany (kabel) u mnie przy wymianie rozrządu w aso go urwali i przez cały dzień się zastanawiali co jest ,zerwany pasek u ciebie zapewne oberwał jakiś kabel
    toku74
    Level 31  
    A zerwane resztki paska nie wkręciły sie pod rozrząd? Sprawdź ustawienie rozrządu.
    draglex
    Level 11  
    Okej, posprawdzam dziś i wieczorkiem dam znać
    draglex
    Level 11  
    Resztki paska napędowego powędrowały ku rozrządowi, jutro poskładam wszystko i powinno śmigać, dzięki panowie, do zamknięcia
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    draglex wrote:
    Resztki paska napędowego powędrowały ku rozrządowi, jutro poskładam wszystko i powinno śmigać, dzięki panowie, do zamknięcia

Czekamy z niecierpliwością na odpowiedź.
    draglex
    Level 11  
    Dziś niedziela, będzie ciężko znaleźć sprzedawcę który sprzeda mi części no ale nie ma nic niemożliwego! Napiszę jak wszystko skończę
    draglex
    Level 11  
    Mam problem ze znakami na rozrządzie, jak je należy ustawić? ma ktoś jakieś zdj. pomocnicze czy cokolwiek? Proszę o pomoc.
    trans-serwis
    Level 39  
    draglex wrote:
    Proszę o pomoc.
    Głowicę już zdemontowałeś?
    draglex
    Level 11  
    Nie, niby w jakim celu miałbym demontować głowicę?
    andrzej20001
    Level 43  
    Aby zobaczyć uszkodzenia.
    draglex
    Level 11  
    Uszkodzeń jako takich prawdopodobnie nie ma, muszę znać tylko blokady rozrządu, bo z tych dostępnych w google.pl mało co mogę wywnioskować.
    andrzej20001
    Level 43  
    Poczytaj w google co sie dzieje w dieslu jak rozrząd pójdzie.Nawet jak sie postarasz to zdjęcia ci google pokaże.
    trans-serwis
    Level 39  
    draglex wrote:
    prawdopodobnie nie ma,
    prawdopodobnie są.
    draglex
    Level 11  
    Mój mechanik mój mówił, że to bezkolizyjne, sprężenie jest na tłokach, mam jedynie problem z poprawnym ustawieniem rozrządu nie wiem gdzie jest znak na wale korbowym...
    draglex
    Level 11  
    Chyba jeden zawór szlag trafił... niedobrze ile kosztuje regeneracja głowicy mniejwięcej?
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    To pytanie to dowcip? Koszty można ocenić po rozebraniu, najniższe to wymiana zaworu, a najwyższe to druga głowica (nowa lub używana).
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    draglex wrote:
    Mój mechanik mój mówił, że to bezkolizyjne

Twój mechanik jest bezmózgowy ot co.
    Poza tym już wczoraj pisałem że czekam z niecierpliwością na wyniki rozbiórki bo przeważnie naprawy idą w tysiące przy takim zdarzeniu.
    draglex
    Level 11  
    Połamało się kilka dzwigienek poza tym wygląda ok..
    trans-serwis
    Level 39  
    draglex wrote:
    Połamało się kilka dzwigienek poza tym wygląda ok..
    No to składaj skoro jesteś mądrzejszy. Oczywiście głowicy nie demontowałeś?

Dodano po 1 [minuty]:

draglex wrote:
    Mój mechanik mój mówił, że to bezkolizyjne,
    Bezkolizyjny to jest ten twój mechanik z wiedzą.
    draglex
    Level 11  
    W którym miejscu znajdę oznaczenie silnika? Jest mi to potrzebne