Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pilarka Husqvarna 137 gaśnie po krótkiej pracy

fafik1234 18 May 2014 11:51 5619 7
    fafik1234
    Level 9  
    Witam, moja pilarka husqvarna 137 gaśnie a mianowicie tnie drzewo o ok .30 cm średnicy przetnie kilka kawałków i zgaśnie odkręcę świece i odpali bez problemu i znowu zgaśnie świece zmieniane i dalej to samo przetnie ma 3 kawałki i zgaśnie
    orzel-jak
    Level 16  
    Jakiś dodatkowy objaw. Gaśnie ale w jaki sposób. Po zmniejszeniu obrotów. Przy dodawaniu gazu. Czy nagle ucina prace na wysokich obrotach?
    hakersharp
    Level 11  
    Mam to samo tylko że w 340. Ciężko jest tutaj podać jakieś objawy, u mnie po prostu gaśnie. Przy pracy na wysokich obrotach, na niskich także. Nie wygląda to na problem od strony gaźnika, bardziej doszukiwałbym się tutaj problemów z elektryką. Co ciekawe jak napisał kolega wyżej, po odkręceniu świecy i wkręceniu jej ponownie, pilarka pali bez problemu. Przewód do świecy jest OK, przebicia nigdzie żadnego nie ma, świeca też jest raczej OK.
    orzel-jak
    Level 16  
    Nie pomogę nie mając informacji. Można sobie strzelać.
    fafik1234
    Level 9  
    normalnie tnie na wysokich obrotach i nagle zgaśnie tak nagle
    Waldemar z Kaszub
    Level 29  
    A czy otworek (w korku ) odpowietrzający zbiornik paliwa jest z pewnością drożny ?
    Anonymous
    Anonymous  
    orzel-jak
    Level 16  
    Wygląda na problem układu zapłonowego. Sprawdź przewód od cewki do wyłącznika. Wymienił bym też świece na nową, różne cyrki potrafi świeca robić. Czasami nawet nowa.