Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Audi a4 b6 1.9 tdi 130 AWX po wyęciu kluczyka ze stacyjki silnik nie gaśnie.

jurekan366 18 Maj 2014 14:26 2169 6
  • #1 18 Maj 2014 14:26
    jurekan366
    Poziom 2  

    Witam!
    Audi A4 B6 1.9 TDI 130 KM typ silnika AWX. Prblem dotyczy gaszenia silnika,po przekręceniu kluczyka i wyciągnięciu go ze stacyjki silnik nie gaśnie a kontrolki też nadal się palą. Proszę o pomoc!

    1 6
  • #2 18 Maj 2014 14:28
    jokerro
    Poziom 33  

    Czyli nie zostaje wyłaczony zaplon,odpowiedz sobie sam.

    0
  • Pomocny post
    #3 18 Maj 2014 14:35
    Aleksander_01
    Poziom 39  

    Wkładka stacyjki do wymiany - urwany trzpień.

    0
  • #4 18 Maj 2014 20:13
    jurekan366
    Poziom 2  

    Dziękuję za podpowiedż a o efektach napisze po wymianie kostki.

    0
  • #5 27 Lip 2014 14:24
    jurekan366
    Poziom 2  

    Koska stacyjki wymieniona,wszystko działa poprawnie. Dziękuję za informacje i pozdrawiam.

    0
  • #6 30 Lis 2014 00:26
    slav2k14
    Poziom 1  

    Witam,
    mam podobny problem, silnik nie gaśnie po wyjęciu kluczyka ale tylko jeśli włączone są światła (nieważne jakie). Wyłączając silnik przy światłach na pozycji OFF auto gaśnie normalnie.
    Problem pojawił się przy wymianie żarówek w drzwiach, kabinie i świateł postojowych. Musiało nastąpić zwarcie, spalił się bezpiecznik modułu komfortu, który wymieniłem.
    Do tej pory próbowałem wyjąć wszystkie nowe żarówki, odpiąłem wiązki kabli z drzwi, próbowałem inny przełącznik świateł, odłączyłem moduł komfortu całkowicie, sprawdziłem przekaźniki pod kierownicą. Czasami klimatyzacja włącza się przy wyłączonym zapłonie i światła postojowe z tyłu.
    Czy podobny problem pojawił się już u kogoś?

    2
  • #7 27 Paź 2018 18:32
    martinno
    Poziom 12  

    slav2k14 napisał:
    Witam,
    mam podobny problem, silnik nie gaśnie po wyjęciu kluczyka ale tylko jeśli włączone są światła (nieważne jakie). Wyłączając silnik przy światłach na pozycji OFF auto gaśnie normalnie.
    Problem pojawił się przy wymianie żarówek w drzwiach, kabinie i świateł postojowych. Musiało nastąpić zwarcie, spalił się bezpiecznik modułu komfortu, który wymieniłem.
    Do tej pory próbowałem wyjąć wszystkie nowe żarówki, odpiąłem wiązki kabli z drzwi, próbowałem inny przełącznik świateł, odłączyłem moduł komfortu całkowicie, sprawdziłem przekaźniki pod kierownicą. Czasami klimatyzacja włącza się przy wyłączonym zapłonie i światła postojowe z tyłu.
    Czy podobny problem pojawił się już u kogoś?




    Witam
    Odgrzewam kotleta ponieważ mam taki sam problem jak slav2k14 tylko ze w audi a4 b6 1,6 z 2004 roku.Silnik odpala i pracuje normalnie jednak po wyłączeniu zapłonu silnik nie gaśnie i zapalają się różne kontrolki abs,esp,silnika itd.
    Auto ma automatyczne światła wersja skandynawska po przekręceniu świateł na postojowe problem nie występuje,wypięcie złącza od kostki stacyjki nie pomaga i silnik dalej pracuje.Czy ktoś ma jakieś pomysły?
    Pozdrawiam
    Marcin

    0