Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Briggs & stratton 15.5 - Brak ładowanie B&S 15.5 KM

hecktor2 20 May 2014 15:12 8613 1
  • #1
    hecktor2
    Level 10  
    Witam serdecznie!

    Jestem bardzo odporny na wiedzę z elektryki, więc proszę Was o pomoc :)

    Mam kosiarkę Husqvarna lt 960-12. Jednak stary silnik padł i teraz jest zamontowany B&S 15,5KM o oznaczeniach:

    Model- 28N707
    Typ-1171-E1
    98032420



    Niestety nie wiem jak podłączyć ładowanie. Z silnika wychodzą dwa kable. Niebieski, oraz Czerwony na którym jest zamontowana dioda prostownicza (o ile się nie mylę w takim przypadku nie będziemy mieli w układzie regulatora napięcia). Ale gdy zmierzę napięcie na tych kablach (miernik do niebieskiego i czerwonego) to przekracza ono normy. Pokazuje ok 16V na średnich obrotach do nawet 19V na wysokich. Dioda sprawna. Puszcza prąd w jedną stronę i na mierniku mamy odczyt 515.

    Dodatkowo coś mi się wydaje, że solenoid jest źle podłączony. Co o tym myślicie?

    W chwili obecnej moje podłączenie elektryki wygląda tak jak na rysunku poniżej (odpięty amperomierz i kable alternatora). Aha, odpięte są wszystkie czujniki zabezpieczające. Chcę tylko aby zapalał i ładował i pokazywał bilans energetyczny. Nic więcej.

    Briggs & stratton 15.5 - Brak ładowanie B&S 15.5 KM

    P.S. Stacyjki oryginalnej brak. Jest tylko od Ursusa c-330. Służy tylko do zapalania.

    Proszę o pomoc :oops:
  • #2
    hecktor2
    Level 10  
    Nikt nie pomoże?