Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Asus s200e nie można uruchomić recovery

misiano 20 May 2014 23:04 1761 7
    misiano
    Level 9  
    Witam. Jestem pierwszy raz na takim forum więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłam około dwa lata temu komputer asus s200e notebook, ostatnio mam z nim problem i poraz pierwszy chciałam przywrócić system. Początkowo udało mi sie przywrócić system tylko o miesiąc ale to nie wystarczyło, a gdy próbowałam zrobić cały format to pisze mi że nie mam jakiś tam plików czy że jakaś część jest zagubiona. czy ktoś może mi pomóc co mogę zrobić?? wogóle się na tym nie znam, nie mam nikogo kto mógłby mi pomóc a mieszkam za granicą :(. z góry dziękuję

Proszę o odpowiedź :(
    ak6
    Level 31  
    Napisz dokładnie co robisz, krok po kroku. W którym dokładnie momencie dostajesz komunikat o braku plików i zamieść tu ten komunikat.
    Bez tego nie będzie można ci pomóc.
    misiano
    Level 9  
    Z panelu sterowania:
    refresh your pc without affecting your files odpowiedź could not find the recovery environment

remove everything and reinstall windows odpowiedz ta sama

z przycisku F9 przy starcie systemu:
    Refresh your PC odpowiedź The drive where windows is installed is loced. Unlock the drive and try again

Reset your PC odpowiedź unable to reset your PC. A required drive partition is missing

Dodano po 24 [minuty]:

I na tym moja wiedza się kończy ;(
    misiano
    Level 9  
    System operacyjny to windows 8. nie posiadam cd kay bo nie mam naklejki na komputerze a pudełko niedawno wyrzuciłam :(. Próbowałam odzyskać cd kay przez dwa programy oba numery są podobne ale ani jeden nie działa (ktoś poradził mi że z cd kay moge przeinstalować windowsa). Proszę o pomoc
    pablolinda
    Level 15  
    A w tym systemie nie da się odczytać klucza z poziomu właściwości mój komputer?
    misiano
    Level 9  
    a mianowicie?? Nie znam się na komputerach. Znalazłam PC info jest też product ID windows ale nie ma CD kay.
    pablolinda
    Level 15  
    W win 7 klikasz na ikonie moj komputer właściwości i u samego dołu jest klucz produktu pod jakim został aktywowany (Identyfikator produktu 00338- itd) Niema czegoś takiego w win 8 ?
    misiano
    Level 9  
    Niestety nie, dzwoniłam na infolinie Asus i powiedzieli mi ze mam plik recovery uszkodzony. Mogę wysłać komputer do serwisu koszt około 200zł lub kupić nowego windowsa ;/