Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vectra A 1.8 strzela i się dusi brak pomysłów .

majster949 22 Maj 2014 17:55 1671 6
  • #1 22 Maj 2014 17:55
    majster949
    Poziom 6  

    Witam opel vectra A 1.8 czysta benzyna 91r 280 tyś przebiegu problem jest taki ze pali na zimnym bardzo dobrze i pracuje równo jest ok tylko się delikatnie rozgrzeje strzela w filtr i w rurę na przemian dusi się dławi czasami jak złapie to się wkręca na obroty dobrze . wymienione wszystko co możliwe czujnik położenia wału nowy i cały wtrysk z przepustnica z drugiej 100% sprawny po odczytaniu błędów właśnie wykazało dwa czujnik i wtrysk wiec wymienione ale nic to nie dało cewka z modułem druga świece przewody palec i kopułka nowe pompa paliwa druga ciśnienie w cylindrach po 11 bardzo dobre nie wiem już co jest komp był wkładany do drugiej vectry i jeździ bez zarzutów wszystko wymienione ale nadal pali się check ten silnik akumulator odłączany już brak pomysłów .

    0 6
  • #2 22 Maj 2014 21:35
    zed71
    Poziom 22  

    a świece masz dobre? chodzi o rodzaj świec- wygląda na zbyt małą cieplotę świec.

    0
  • #3 23 Maj 2014 01:51
    majster949
    Poziom 6  

    kupiłem nowe takie jakie były wczesniej . . . jezdziła na tamtych swiecach chyba ze 4 lata bez problemu i nagle jej ciepłota sie nie spodobała?

    0
  • #4 23 Maj 2014 21:56
    zed71
    Poziom 22  

    sprawdz też ustawienie luzu zaworowego. i sprawdz ustawienie samego zapłonu.

    0
  • #5 23 Maj 2014 22:15
    sigwa18
    Poziom 28  

    Jaki nr błędu bo jak check się świeci to nadal jakiś jest.

    0
  • #6 23 Maj 2014 22:44
    mickemaster
    Poziom 27  

    Do sprawdzenia/podmiany czujnik temperatury.

    0
  • #7 24 Maj 2014 00:16
    majster949
    Poziom 6  

    zapłon jak i cały rozrząd był juz 2 rasy sprawdzany i jest ok . co do czujnika to myślę ze jego wina gdyz po przekręceniu kluczyka na zapłon w kostce czujnika 2 piny na jednym powinien byc prad czyc nie? a nie ma w zadnym bez różnicy czy zimny ciepły odpalony czy tylko na zapłonie jeden z przewodów prowadzi do kompa pod schowkiem sprawdziłem jego ciągłość jest ok nie ma żadnej przerwy ale komp nie daje na niego prądu wgl . i co jest tego powodem nie wiem bo komp był wkładany do drugiej takiej vectry i jezdziła cały dzien bez problemu .

    0