Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic VI 1.4 16V Licznik nie pokazuje przejechanych kilometrów

boku3330 23 May 2014 22:25 3711 7
    boku3330
    Level 8  
    Witam. Mam dość uciążliwy problem. Dzisiaj podczas jazdy licznik przestał mi pokazywać przejechane kilometry. Wyjeżdżałem z domu, przejechałem 3km. i licznik stanął w miejscu(zwykły licznik analogowy, nie elektroniczny). Prędkość pokazuję normalnie. Dodam, że przedziurawił mi się dość mocno i prawdopodobnie w tym samym czasie przewód paliwowy blisko lewego tylnego koła i nie wiem, czy może jakaś kostka się zachlapała paliwem, czy szukać przyczyny gdzie indziej. Baaardzo proszę o pomoc. Samochód jeździ na gazie i głównie na podstawie licznika km sprawdzam, ile mogę jeszcze przejechać. Pozdrawiam. :)
    Pawel wawa
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Uszkodzenie w samym liczniku. Bez rozebrania się nie obejdzie.
    boku3330
    Level 8  
    Dzięki za odpowiedź. :) Rozebrałem licznik, poczyściłem styki z tyłu. Jedynie naprawiła się kontrolka rezerwy, nie świeciła, a teraz czasem zaświeci. Ruszałem tymi cyferkami od przebiegu i nic nie ruszyło. Może ja coś źle robiłem? Czy da się to naprawić?
    Pawel wawa
    Toż to czysta mechanika. Rozpędź na stole licznik do 80 km/h i będziesz widział o co chodzi.
    boku3330
    Level 8  
    Tak też robiłem i nic się nie ruszyło. Nie wiem, czy to ma z tym związek, ale to nie jest licznik na linkę, tylko działa elektronicznie. Są wpinane dwie kostki z tyłu. Co mam zrobić po rozpędzeniu go na stole, żeby coś zaskoczyło?
    Pawel wawa
    Zostaw to, nie masz pojęcia o budowie i działaniu tego licznika. Oddaj do fachowca.
    boku3330
    Level 8  
    Wiem, że fajnie powiedzieć oddaj do fachowca. Tylko mi chodzi o to, czy fachowiec nie weźmie drożej za naprawę, niż bym mógł kupić drugi licznik? Czy się to po prostu opłaca?
    boku3330
    Level 8  
    Witam ponownie. No tym razem niestety nie otrzymałem pomocy. Kupiłem drugi licznik na szrocie i jest w porządku. Temat zamykam. Pozdrawiam. :)