Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ford Galaxy MKII - Zakup samochodu opinie

PiotrekpPl123 24 May 2014 08:43 1548 1
    PiotrekpPl123
    Level 19  
    Witam.
    Przymierzam się do zakupu Forda Galaxy MK II. Jeśli chodzi o silnik to interesują mnie tylko wersje benzynowe 2.0 i 2.3 do zagazowania. Mam w związku z tym prośbę o jakieś uwagi dotyczące eksploatacji tego samochodu no i oczywiście samych silników. Jak się sprawują, czy są awaryjne jak z apetytem na paliwo usterkowością itp. Na co zwracać uwagę przy zakupie (typowe newralgiczne miejsca jakieś typowe usterki). Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i zapraszam do dyskusji.
    Pozdrawiam.
    andrzej lukaszewicz
    Level 40  
    2.0 za słaby do takiej budy i przestarzały. 2,3 juz lepiej i niewiele wiecej spali a juz sie trochę "odpycha" . Ogólnie wersja MKII to tylko odświeżona stara buda , który to model nie był zbyt udany. Ja szukałem kilka lat temu vana i przereklamowana trójca sharan/galaxy/alhambra odpadła w pierwszej kolejności na stosunek jakosc /cena . Kupiłem 30% tańsze auto nie rdzewiejące, lepiej wyciszone, z lepszym dynamiczniejszym silnikiem, wieksze w środku od galaxy ( a mniejsze na zawnątrz !) z bardzo dobrym ogrzewaniem i klimatronikiem, kapitańskimi fotelami itd.