Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vectra X18XE1 P0120 P1515

Majster888 25 Maj 2014 21:43 4638 5
  • #1 25 Maj 2014 21:43
    Majster888
    Poziom 9  

    Witam mam problem natury elektrycznej vectra b 99r wywala dwa błedy p0120 p1515 do tych błedów nie raz jeszcze dorzuci przepływomierz albo czujnik położenia wałka rozrzadu do wszystkich błedów opis Brak Sygnału. Czy czeka mnie wymiana ECU??? kable w porządku nie popekane kostki wyczyszczone i poskładane dalej brak sygnału. Jutro wymieniam czujnik położenia wałka rozrzadu bo cały spekany kabel był ale wątpie żeby to pomogło skoro bład wyskakuje w przepustnicy

    Dodano po 2 [godziny] 16 [minuty]:

    Własnie sprawdziłem przejscie z wtyczki od przpeustnicy do ECU na każdy pinie jest przejscie komputer nie widzi przepustnicy? dlatego wywala bład? a w parametrach wszystko gra jeżeli chodzi o blad p0120 czyli położenie pedału przyspieszenia. nie rozumie juz co temu autu jest

    0 5
  • #2 26 Maj 2014 23:02
    wloc
    Spec od samochodów

    Sterownik do naprawy

    0
  • #3 27 Maj 2014 10:53
    Majster888
    Poziom 9  

    Wymieniłem czujnik położenia wałka rozrzadu bo stary miał spekany przewód który robił zware błedy P0120 i P1515 znikneły. Po wymianie czujnika na nowy nie oryginalny firmy ERA za 150zl jezdziłem 10h i było dobrze zero błedów myslałem ze juz po problemie niestety wywala teraz bład P0340 obwód czujnika wałka rozrzadu- Brak sygnału bład da sie usuna jezeli silnik pracuje i wszystko gra do póki nie zgasze samochodu i nie uruchomie go od nowa. Po uruchomieniu wywala P0340 brak sygnału tak jak był by odpiety czujnik. Przewody z ECU sprawne napiecie we wtyczce z ECU pin pierwszy 5,01V pin drugi 0V pin trzeci 5,0V

    Dodano po 3 [minuty]:

    jeżeli ktos ma schemat jakie tam powinno byc napiecie niech sprawdzi mi moje i napisze czy sa zgodne wtyczka wiadomo była odpieta

    Dodano po 49 [minuty]:

    Mierzyłem opór nowego czujnika wczoraj założonego na kazdym zakresie zero reakcji na 200Mohm coś tam pokazało 1,6 miedzy pierwszym a drugim i pierwszym a trzecim. Wydaje sie ze 150zl poszło sie je....ć

    0
  • #4 27 Maj 2014 11:38
    jokerro
    Poziom 33  

    Majster888 napisał:
    Wydaje sie ze 150zl poszło sie je....ć


    Dokladnie.Opel niebedzie pracował na zamiennikach.Tylko ori nawet uzywajka.
    Poczytaj w sieci o tym.

    0
  • #5 27 Maj 2014 13:23
    dafit906
    Poziom 26  

    Tak, sterownik do naprawy, zapraszam :)

    1
  • #6 10 Cze 2014 17:14
    Majster888
    Poziom 9  

    wymiana czujnika położenia wałka rozrzadu na oryginalny pomogła nie ma juz problemu z autem jezdzi 2 tygodnie

    0