Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

LG - Pêkniêta podstawka od monitora/pêkniêta matryca a prawo konsumenckie ?

Manoff 29 May 2014 22:37 3510 6
    Manoff
    Level 15  
    Witam,

"ma³a" tragedia mi siê sta³a ... mój monitor LG 27ea73 sta³ sobie na biurku, gra³em w BF4 i nagle patrze leci na mnie ... sekundê wcze¶niej bym go z³apa³ ale niestety waln±³ w kant biurka. Od razu zaznaczam, ¿e nie z mojej winy spad³. Pêk³a podstawka monitora i polecia³ na mnie oraz w stronê rogu biurka. Efekty na zdjêciach.

2 pytania mam: czy naprawa (wymiana matrycy) mo¿e byæ op³acalna ?

Czy kto¶ mo¿e orientujê siê jak to siê ma z prawem konsumenta ? Poniewa¿ to nie moja wina, ¿e spad³, pêk³a podstawka i polecia³ na mnie czyli wina producenta, który wypu¶ci³ chiñski szajs...

Monitor jest na gwarancji jeszcze rok.

LG - Pêkniêta podstawka od monitora/pêkniêta matryca a prawo konsumenckie ? LG - Pêkniêta podstawka od monitora/pêkniêta matryca a prawo konsumenckie ? LG - Pêkniêta podstawka od monitora/pêkniêta matryca a prawo konsumenckie ? LG - Pêkniêta podstawka od monitora/pêkniêta matryca a prawo konsumenckie ? LG - Pêkniêta podstawka od monitora/pêkniêta matryca a prawo konsumenckie ? LG - Pêkniêta podstawka od monitora/pêkniêta matryca a prawo konsumenckie ?
    siewcu
    Level 34  
    Kontaktowa³e¶ siê z serwisem? Czy póki co liczysz na nasze zgadywanki? Je¶li udowodnisz, ¿e to z winy producenta, powinni wymieniæ - ale to mo¿e byæ bardzo trudne do zrobienia...
    Marobut
    Level 10  
    Proponujê oddaæ go do reklamacji. W serwisie okre¶l± czy pêkniêcie podstawki by³o wad± fabryczn± czy pêk³a z przyczyn u¿ytkownika. Je¶li to 2 to niestety pozostanie wycena naprawy i podjêcie decyzji czy jest ona op³acalna.
    Manoff
    Level 15  
    Z serwisem siê nie kontaktowa³em bo spad³ mi oko³o godzinê przed dodaniem wiadomo¶ci na forum. Jutro bêdê dzwoni³ ale te¿ co¶ czujê, ¿e nici z tego ....
    janek1815
    Level 38  
    Bêdzie Ci ciê¿ko udowodniæ chyba ¿e nie jest to jednostkowy przypadek tylko wada serii.
    rradi
    Level 19  
    Je¿eli na prze³omie widaæ jakie¶ wtr±cenia w tworzywie, porowato¶ci, albo chocia¿by pojedynczy pêcherzyk powietrza, wtedy mo¿na to ewidentnie zakwalifikowaæ jako wadê materia³ow± lub wadê powsta³± podczas procesu produkcji i taka wada nie zawsze bêdzie wystêpowaæ w pozosta³ych wyrobach z danej serii, a na gwarancjê siê kwalifikuje.

Wybacz, ale zdjêcia s± zbyt ma³o wyra¼ne, ¿eby to oceniæ.
    Manoff
    Level 15  
    Temat zamykam bo niestety mam ***** pecha i nie mogê znale¼æ faktury za monitor aby go daæ na gwarancjê ;/

Póki co kupi³em now± iiyama ProLite XB2779QS. Bardzo dobrze siê sprawujê, tak¿e mogê z czystym sumieniem j± poleciæ.