Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

sony icd-ux71 dyktafon - brak mozliwości skopiowania nagrań do PC

jedi83 01 Jun 2014 07:59 1656 1
    jedi83
    Level 9  
    Witam ponownie,
    znajomy dał mi swój dyktafon bo nie mógł przenieść skopiować sobie z niego nagrań.

Sytuacja wygląda następująco:
    - po podłączeniu do kompa (win 7 hp 64) urządzenie jest rozpoznawane jako pendrive
    - gdy wejdziemy do katalogu głównego widać wszystkie pliki i foldery
    - przy próbie skopiowania pojawia się komunikat "urządzenie nie jest gotowe"
    - na wyświetlaczu dyktafonu jest cały czas napis "connecting" (nie wiem czy po prawidłowym podłączeniu powinien pojawić się napis "connected")

Za pomocą programu BadCopy Pro udało mi się odzyskać część nagrań. program tak działa, że wskazujemy konkretne pliki do odzyskania. jednak sporej części nie udało się odzyskać - przy wskazanych plikach program zawiesza się. Przy próbie przeskanowania w poszukiwaniu błędów - zawiesza się, zarówno skandisk windowsowy, jak i skanowanie w BadCopy. Program Recuva nie ma dostępu do dyktafonu - komunikat programu "urządzenie jest zajęte".

Moim zdaniem wygląda to na jakieś bad sektory... ale nie jestem pewien, będę wdzięczny za wskazówki.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :-)
    jedi83
    Level 9  
    podpiąłem go zapasowego lapka i wystartowałem z HDD Regeneratorem. Po 36 godzinach program znalazł 60 bad sektorów jeden po drugim w pierwszym megabajcie pamięci. straciłem cierpliwość. właściciel dyktafonu machnął na to ręką.