Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi a4 b5 AFN - Ciężko odpala po długim postoju

marfur30 01 Jun 2014 19:23 5058 8
    marfur30
    Level 25  
    Witam mój problem dotyczy odpalania po postoju dłuższym niż jakieś 7-8 godzin.
    Diagnostyka komputerowa nie wykazuje żadnych błędów , kąt wtrysku prawidłowy ,
    czujnik temperatury wskazuje prawidłowo , w przewodzie z filtra paliwa do pompy brak pęcherzyków powietrza zarówno przed odpaleniem jak i po odpaleniu to samo na powrocie, zero wycieków ropy.
    Problem pojawił się nagle zgasiłem auto wieczorem i rano już był problem z odpaleniem. Po odpaleniu chodzi normalnie. Po postoju 4-5 godzin odpala od strzała.
    Proszę o podpowiedź którędy może się zapowietrzać czy może pompa wtryskowa się już kończy ?
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    Trzeba się dowiedzieć czy paliwo się cofa czy też pompa nie trzyma wewnętrznego ciśnienia.
    Czyli zakładasz na zasilanie zaworek zwrotny, jak nie pomoże to pompa.
    marfur30
    Level 25  
    Ok jutro ogarnę zaworek na zasilanie i zobaczę.
    Jeśli to by pomogło to znaczy że który zaworek w pompie nie trzyma ?
    marfur30
    Level 25  
    No to jutro a raczej pojutrzu rano się okaże o ile będę miał znowu cieńszy portfel :x
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    marfur30 wrote:
    No to jutro a raczej pojutrzu rano się okaże o ile będę miał znowu cieńszy portfel

Uroki diezli czyszczą portfel lepiej jak laksigen.
    marfur30
    Level 25  
    Problem rozwiązany. Pasek rozrządu był przestawiony o ząbek na pompie.
    Temat zamykam.
    jarekstryszawa
    Level 22  
    Ciekawe. Pasek sam od siebie się raczej nie przestawia...
    marfur30
    Level 25  
    Przepraszam że tak długo się nie odzywałem ale całkiem zapomniałem już o tym temacie.
    Po przestawieniu paska za kilka dni problem powrócił. Okazał się wyrobiony czop na wale korbowym na którym się przestawiał rozrząd.
    Nowy wał nowe koło zębate paska i problem rozwiązany ale kosztowny.