Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Scenic Megane 2000 1.9DTI 98KM - Scenic Megane 1.9DTi 98KM Zbyt wysokie obroty

emoemo 01 Jun 2014 20:00 3063 8
    emoemo
    Level 15  
    Witam jestem od wczoraj nowym posiadaczem Scenica 2000r 1.9DTI 98KM
    I mam takie zapytanie przy 100km/h mam 3 tys obrotów przy 120 mam ponad 4tys, 130 km/h to sie boje jechać, ostatnio miałem Carisme z 97r z silnikiem Renault i przy 120km/h miałem 3 tys obrotów tylko sobie mruczał a tutaj straszny hałas wycie i boje sie jechać powyżej 120km/h bo strach aby silnik nie wyskoczył w czym może być problem czy te samochody tak mają czy jest coś uszkodzone?
    Powyżej 100km/h jest wielki hałas.
    z góry serdecznie dziękuje
    gigabajt1024
    Level 13  
    Może skrzynia z benzyny
    emoemo
    Level 15  
    Czy w ogóle pasowała by skrzynia od benzyny??
    emoemo
    Level 15  
    A jaki TYP skrzyni powinien być w tym samochodzie na pewno na początku będzie miał JC5
    emoemo
    Level 15  
    Hej zgadza się mam skrzynie JB3 956 a w serwisie po numerze VIN powiedzieli że powinna być JC5 109 mam pytanie czy skrzynia od Renault 19 JC5 będzie pasowała do mojego samochodu lub jakaś inna z JC5 XXX chodzi o to abym miał normalne obroty oraz czy prędkościomierze są takie same w tych dwóch skrzyniach JB3 956 oraz JC5 109 .
    Dodaje taki Link porównywałem te dwa rodzaje skrzyń ale i tak nie znam sie na tych cyferkach chce kupić skrzynie ale nie wiem czy to duzo pomoże i czy może inne pasują z innymi przełożeniami.
    lato8
    Level 16  
    Predkosc brana jest ze sterownika ABS i rodzaj skrzyni nie ma na nią wpływu.
    emoemo
    Level 15  
    Ok czyli najlepszy jaki typ skrzyni by był dla tego samochodu JC5 ---?