Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

42-46" do 3 000 zł do filmów i gier

bkrow 01 Jun 2014 20:14 1587 15
    bkrow
    Level 9  
    Witam, szukam telewizora 42 - 46", który będzie służył przede wszystkim jako 2 godzinny odpoczynek po całodziennym dniu w fabryce ;) teściowe mają UE46D5500, są zadowoleni (ja nie jestem w stanie ocenić czy jest dobry, jest duży kolory ładne) w podobnym wątku polecaliście
    Philips 47PFL5008H, ale widze że on nie jest już praktycznie nigdzie dostepny, zastanawiam się także nad Panasonic TX-L47ET60E, jeśli nie te telewizory, będę wdzięczny za polecenie innych

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25 m2
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5 - 3metry
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 3
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost/ pod delikatnym kątem
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Nie wiem jeszcze, skłaniam się ku stojącemu
    6. Jak słońce świeci w pokoju? Z boku, żadne promienie nie padają na telewizor
    7. Jaki masz obecnie telewizor? 21 cali LG
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? WiFi / smart, na pewno ważne jest oglądanie youtube przez niego
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? telewizja kablowa, xbox 360 / playstation 4, laptop hdmi
    10 .Jakie urządzenia? telewizja kablowa, xbox 360 / playstation 4, laptop, pendrive / dysk zewnętrzny
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 3 h
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Bez preferencji
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? seriale, filmy fantastyczne
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? TAK
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 20%
    16. Preferencje co do marki? Nie mam
    17. Preferencje co do wielkości? 42 - 46/47"
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nic
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorem
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Ok 2800 - 3000zł
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Zbędne więc tańsze
    Anonymous
    Level 1  
    bkrow
    Level 9  
    w innym temacie podobny wątek (film + gra ale tylko 42") mam pytanie co wybrać w moim przypadku:
    - Philips 42PFS7109
    - Toshiba 42L7453DG
    - Panasonic TX-L47ET60

czy lepiej wybrać 47" czy może lepiej mniejszego Philipsa/ Toshibe z ambilightem? cenowo tak samo a jakoś człowiek myśli "im więcej cali tym lepiej" więc może lepiej kupić te mniejsze ale z lepszą czerną/ ambilightem
    Anonymous
    Level 1  
    bkrow
    Level 9  
    ale co lepiej kupić Philips 42PFS7109 czy większego Panasonic TX-L47ET60, jak się mają te telewizory do Samsunga UE46D5500? będę duże różnice?
    Anonymous
    Level 1  
    argasz
    Level 1  
    LOCOLOCO wrote:
    Philips 42PFS7109 i Toshiba 42L7453 - są w super promocji
    A dla członków forum jeszcze jest kalibracja gratis.

To znaczy w jakiej cenie? Przez PW można się tego dowiedzieć od Pana?
    Ja po analizach telewizorów z matrycą 100 Hz chciałem kupić najnowszego Samsunga UE40H6400 za niecałe 2300 zł, tym bardziej ze odebrałbym bez kosztów w Krakowie, ale tak zachwalacie te modele innych marek że zaczałem sie wahać czy dopłacić te kilkaset zł za... No właśnie, za co? Ambilight to ja mam swoje od zarania dziejów czyli pomarańczową lampkę za telewizorem CRT :-) Te 2 cale wiecej to z mojego wizualnego doświadczenia u ludzi żadna róznica bo dopiero skok na 50 jest zauważalny...
    A cena jest ważna bo modele 40-calowe, które niecały rok temu kosztowały około 2000 zł dzisiaj mozna kupić już wszędzie za 1300-1400...
    Anonymous
    Level 1  
    bkrow
    Level 9  
    wpadł mi w oko także Panasonic TX-42AS650E, cena podobna jak 47ET60 a 5 cali mniej, czym się różni? myślę także że prawdopodobnie powieszę telewizor, czy to coś zmienia przy wyborze?
    bkrow
    Level 9  
    a jak wygląda oglądanie seriali online (jak np scs.pl) w takich telewizorach? rozumiem, że jeśli przeglądarka nie obsługuje flasha (np doczytałem, że Panasonic 47ET60 teg onie ma) to nie ma na to szans i musze korzystać z aplikacji serwisów jak ipla itp, tak? czy źle myślę?
    Anonymous
    Level 1  
    bkrow
    Level 9  
    tak, znalazłem, że ten model obsługuje, w tym momencie myslę o mniejszym Panasonic`u 42dt60 ponieważ Panasonic 47dt60 prawie 4 000zł ale to przekracza mój budżet, a czy Philips 42PFS7109 przegądarka obsługuje flasha? nic nie znalazłem w technikaliach :/
    Anonymous
    Level 1  
    bkrow
    Level 9  
    ehhh, im więcej się dowiaduję tym mniej wiem :) a czy Panasonic 42dt60 jest alternatywą z flashem dla Philipsa 42PFS7109?
    Anonymous
    Level 1