Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Skuter Toros F16 - brak iskry

XTRAX 02 Jun 2014 20:09 2094 4
    XTRAX
    Level 9  
    Witam wszystkich mam mały problem otóż w moim skuterku nastąpiła jakaś awaria i nie ma iskry nastąpiło to po tym ze wyjechałem z domku do sklepu wróciłem odstawiłem skuter nadal sprawny następnie za 2h próbowałem go odpalić by jechać do dziadka a tu buu nie działa po rozkręceniu zobaczyłem ze nie ma iskry na świecy i teraz zaczęły się schodki wymieniłem świecę, fajkę i przewód, cewkę, moduł, sprawdziłem czujnik stopki bocznej nawet wiązkę przodów wymieniłem i nic. Portfel odchudziłem zdrowo. Mogę powiedzieć ze przez ostatni tydzień przed tą awarią zobaczyłem spadek ładownia akumulatora. Wiem że te pytania były na forum przeczytałem tematy i robiłem co było w nich napisane ale to i tak nie pomogło. Proszę o pomoc. Dzięki z góry :)
    arskot
    Level 13  
    Sprawdź odległość impulsatora od koła magnesowego, ta odległość z reguły powinna wynosić 0.3-0.4 mm ma to wpływ na impuls wyzwalający iskrę.
    XTRAX
    Level 9  
    Sprawdziłem tę odległość jest prawidłowa. Czy może być winien temu tzw Iskrownik pod kołem magnetycznym?
  • Helpful post
    arskot
    Level 13  
    Najlepszym rozwiązaniem byłoby poprosić jakiegoś kumpla z podobnym chińczykiem i wtedy podmieniać poszczególne podzespoły i sprawdzić czy u niego pójdzie na twojej części a u ciebie na jego i wyeliminować poszczególne elementy. Ewentualnie zadaj to pytanie na forum bardziej ukierunkowanym typowo o skuterach tam już nie takie cuda rozwiązywali.
    XTRAX
    Level 9  
    Dzięki za pomoc sprawa rozwiązana winny był iskrownik.